Wat is hoofdgeheugen in een computer?

Het hoofdgeheugen in een computer wordt Random Access Memory. Het is ook bekend als RAM. Dit is het deel van de computer dat besturingssysteem, softwaretoepassingen en andere informatie voor de centrale verwerkingseenheid (CPU) die snel en gemakkelijk bereikbaar wanneer nodig taken opslaat. Het heet "random access", omdat de CPU direct kan naar elk deel van het hoofdgeheugen, en hoeft niet te gaan over het proces in een volgorde.

RAM is hebben een hogere soorten geheugen, en heeft de capaciteit om gegevens worden gelezen en geschreven. Wanneer de computer wordt afgesloten, alle inhoud die in RAM wordt gespoeld. Hoofdgeheugen is verkrijgbaar in twee types: Dynamic Random Access Memory (DRAM) en Static Random Access Memory (SRAM).

Werkwijze

De centrale verwerkingseenheid is een van de belangrijkste componenten in de computer. Het is waar verschillende taken en een uitgang wordt opgewekt. Wanneer de microprocessor de uitvoering van een reeks instructies voltooit, en is klaar om de volgende taak uit te voeren, dan haalt de informatie die zij nodig heeft van RAM. Typisch, de routebeschrijving omvatten het adres waar de informatie die moet worden gelezen, zich bevindt. De CPU stuurt de controller adres van de RAM's, die gaat door het proces van het adres en het lezen van de data.

DRAM

Dynamic random access memory (DRAM) is de meest voorkomende vorm van hoofdgeheugen in een computer. Het is een wijdverspreide geheugenbron in PC's en werkstations. Dynamic random access memory voortdurend herstellen welke zijn vastgehouden in het geheugen. Vernieuwt de gegevens door het sturen miljoenen pulsen per seconde om de geheugenopslagcel.

SRAM

Static Random Access Memory (SRAM) is het tweede type hoofdgeheugen in een computer. Het wordt vaak gebruikt als een bron van geheugen ingebedde inrichtingen. Gegevens in SRAM hoeft niet telkens worden vernieuwd; informatie in deze hoofdgeheugen blijft als een "statisch beeld" totdat deze wordt overschreven of wordt verwijderd als de stroom wordt uitgeschakeld. Aangezien SRAM minder dicht en energiezuiniger wanneer niet in gebruik; daarom is een betere keuze dan DRAM voor bepaalde toepassingen zoals geheugen caches in CPU. Omgekeerd, DRAM's dichtheid maakt het een betere keuze voor hoofdgeheugen.

voldoende RAM

De CPU wordt vaak beschouwd als het belangrijkste element in de prestaties van een personal computer. RAM komt waarschijnlijk in een goede tweede. Na een voldoende hoeveelheid RAM heeft een direct effect op de snelheid van de computer. Een systeem dat genoeg hoofdgeheugen om de toepassingen moeten vertrouwen op het besturingssysteem om extra geheugen middelen te maken van de harde schijf draaien ontbreekt door "swapping" van gegevens in en uit. Wanneer de CPU gegevens van de schijf in plaats van RAM moet halen, het vertraagt ​​de prestaties van de computer. Veel games, video-editing of grafische programma's vereisen een aanzienlijke hoeveelheid geheugen om de functie op een optimaal niveau.

systeemvereisten

Het hebben van voldoende werkgeheugen in een computer begint met het voldoen aan de aanbevolen hoeveelheid geheugen voor het besturingssysteem. Windows Vista Basic vereist een minimum van 512 MB RAM-geheugen; veel computer experts suggereren ten minste 1 GB. De minimale vereiste voor Windows Home Premium, Business en Ultimate is 1GB. MAC OS 10.5 heeft een minimumeis van 1 GB geheugen.