Hoe te converteren RAX om MP3 Met Freeware

Hoe te converteren RAX om MP3 Met Freeware


RAX is het standaard bestandsformaat voor muziek gedownload van RealNetworks Rhapsody winkel. Het formaat is eigendom van en wordt niet ondersteund door de meeste multimedia spelers. Het omzetten van muziek in RAX-formaat naar MP3 zal u toelaten om de bestanden af ​​te spelen in vrijwel alle spelers. Er zijn een aantal van de conversie hulpprogramma's die RAX kan omzetten naar MP3. Freeware versies van deze programma's hebben over het algemeen een aantal vergrendelde functies die kan worden geactiveerd door de aankoop van het programma. Voor basis conversie doeleinden, kan de freeware programma's adequaat zijn.

instructies

1 Download en installeer een conversie hulpprogramma zoals DRM Converter, DRM Removal of SoundTaxi Professional. Geef aan waar u het installatiebestand te downloaden, en dubbelklikt u op om te beginnen met de installatie. Volg de eenvoudige instructies op het scherm te lopen door het installatieproces.

2 Start het programma. In het hoofdmenu, geef welk formaat u de RAX bestanden te converteren naar. Aangezien de meeste conversie nutsbedrijven hebben cross-format mogelijkheden, moet u output formaat als MP3 te specificeren. Zoek de "Encoder" of "Output" drop-down box, en selecteer MP3 door erop te klikken.

3 Configureren output-parameters. Omdat MP3 is een lossy formaat, kunt u kiezen uit verschillende compressie kwaliteiten. Hogere compressie zal de omvang van de output-bestanden te verminderen, maar ook lagere kwaliteit audio te geven. Als je schijfopslag, of een langzame computer beperkt, om te zetten in een lagere kwaliteit MP3-bestanden.

4 Genereer de lijst met bestanden om te zetten. Klik op "Select Files" "Toevoegen" of vanuit het programma belangrijkste interface en blader door de schijf om de bestanden te vinden. Selecteer RAX bestanden door te wijzen op de pictogrammen en te klikken op "Open" of "OK." Sommige programma's hebben drag-and-drop-mogelijkheden zodat u de conversie lijst te maken door te klikken op de bestanden of mappen en ze te slepen naar het venster van het programma.

5 Geef je mening over de conversie lijst. Zodra RAX bestanden worden toegevoegd, controleer dan of u items uit de lijst toe te voegen of te verwijderen. Conversie-utility behouden het bronbestand na de conversie, wat betekent dat je twee bestanden voor elke audio track zal hebben - het origineel RAX en de output MP3; zorg ervoor dat je extra RAX bestanden te verwijderen uit de lijst, om de conversie tijd en schijfruimte te besparen.

6 Geef een output directory. Klik op "Bladeren" en richt het programma naar de map die u wilt om de output bestanden op te slaan in.

7 De bestanden converteren. Klik op "Start" of "Convert" om te beginnen. Tijd voor de conversie proces zal afhangen van de configuratie van de computer, het type conversie programma dat u gebruikt, en hoeveel bestanden zijn in de conversie lijst. U kunt de voortgang zien op een statusbalk in bepaalde programma's.

8 Controleer output bestanden. Wacht tot het programma te voltooien converteren en ga naar de map output. Klik met de rechtermuisknop op een bestand pictogram en controleer formaat van 'Eigenschappen'. Dubbelklik op het bestand; het standaard programma in verband met MP3-bestanden moeten laden en beginnen met afspelen.

Hints

  • Sommige gratis programma's kunnen beperken hoe meidagen of hoe vaak ze kunnen worden gebruikt. Omzetten in bulk bedragen en de bestanden op te slaan in een extern station, als je wilt blijven gebruiken de gratis versie.
  • Controleer de systeemvereisten van het programma voor het downloaden. Grotere programma's kan vertragen systeemprocessen.