Wat betekent de Runtime Error 200 bij 209E 0091 Mean?

Wat betekent de Runtime Error 200 bij 209E 0091 Mean?


Anders dan defecte hardware, weinig dingen flummox een computer grondiger dan programmeerfouten. Wanneer een toepassing geeft een command uw systeem niet begrijpt, de software zelf wordt afgesloten met een plof. Uitzoeken waarom uw aanvraag niet in geslaagd om goed te werken betekent ontcijferen vaak cryptische foutmeldingen, met inbegrip van de "runtime error 200" u kunt zien als u probeert om een ‚Äč‚Äčecht oude applicatie op een nieuwere computer uit te voeren.

Oud en nieuw

Het is verleidelijk om op te hangen aan oude software en probeer het uit te voeren op nieuwe computers. Helaas, het is vaak een oefening in frustratie. Sommige oude toepassingen gewoon niet installeren onder nieuwere versies van Windows. Anderen lijken correct te installeren, maar niet om te starten. In sommige gevallen kunt u patches om de toepassing voldoende te werken dat het draait op uw nieuwere computer. In anderen, je bent gewoon pech. In het geval van de "runtime error 200," uw systeem letterlijk is te snel voor uw software.

Achtergrond

Veel oude DOS-toepassingen gebruikt een programmeer-eenheid genaamd de Delphi CRT. De routines helpen updaten oude programma's gebouwd in Turbo Pascal en Borland Pascal, zodat ze kunnen worden uitgevoerd in een 32-bits Windows-besturingssysteem. Helaas zijn deze programma's af te breken als je ze draaien op een systeem met een processor sneller dan ongeveer 200 MHz. Dat beschrijft echt oude hardware, maar als je wanhopig op zoek naar een echt oude programma verjongen bent, ben je waarschijnlijk werken met een out-of-date CPU.

Foutmelding Details

Wanneer software getroffen door deze foutmelding opstart, gebruikt het een stuk van de programmering code heet een timing lus om erachter te komen hoe snel je processor van de computer draait. Het resultaat van deze berekening schrijft een opslagregister. Wanneer de routine draait op een snelle processor, produceert een resultaat te groot voor de grootte van de opslagregisters op de 16-bits besturingssystemen waaronder deze oude applicaties verwachten werking. De resulterende "divide overflow" error wordt gerapporteerd als een deling door nul, die computers niet aankan. De rest van de foutmelding na het nummer 200 bestaat uit hexadecimale code die verwijst naar een geheugen adres.

Oplossingen

Helaas kan de aangetast door deze fout toepassingen niet worden bijgewerkt zonder ze opnieuw te compileren. Omdat Borland niet meer biedt updates voor de compiler die ze gebruiken, dat vereist een patch voor de gecompileerde applicatie of een ground-up herschrijven naar een gloednieuwe applicatie te produceren. Sommige van de patches gewoon dwingen de teller tot de grootste waarde die het kan houden op te slaan. Anderen veranderen uitvoerbare bestanden van de software en kunnen het virus waarschuwingen van anti-malware bescherming te activeren. Uw beste oplossing voor dit probleem kan zo moeilijk als het duidelijk zijn: de software bij te werken naar een versie compatibel is met uw hardware.