Hoe Set Up Linksys Wireless op een Dell Laptop

Hoe Set Up Linksys Wireless op een Dell Laptop


Linksys is een van de meest populaire fabrikanten van routers en draadloze adapters op de markt. De routers beschikken over een back-end user gebied dat de totale aanpassing van de router maakt het mogelijk, hoewel de computer direct in de router met een Ethernet-kabel moet worden aangesloten. De router setup procedure, die dezelfde is voor bijna alle Linksys routers, kan direct worden geconfigureerd vanaf uw Dell-laptop. Als uw computer een ingebouwde draadloze adapter heeft, kunt u eenvoudig installeren van een Linksys adapter via de USB-poort of de CardBus-sleuf van uw Dell-laptop.

instructies

Linksys Wireless Router

1 Sluit de eerste Ethernet-kabel van de Ethernet-slot van de kabel modem aan op de poort "Cable" of "Internet" op de achterzijde van de Linksys router.

2 Steek het ene uiteinde van de tweede Ethernet-kabel in de Ethernet-sleuf van uw Dell Laptop. Steek het andere uiteinde van de Ethernet-kabel aan de achterzijde van de Linksys router in de poort met het label "1"

3 Open uw internetbrowser en typ "http://192.168.1.1" in de adresbalk. Druk vervolgens op "Enter."

4 Voer "admin" in het veld wachtwoord van de pop-up venster. Laat de user-name veld leeg. Druk op "OK" om verder te gaan naar het setup-venster.

5 Pas de instellingen van de router om uw specificaties van het setup-venster. De beschikbare opties zijn onder andere het beperken van het gebruik van de haven, het instellen van een wachtwoord om in te loggen op de router, en het veranderen van het IP-adres, die de toegang tot het setup-venster toelaat. Voor meer informatie over de beschikbare instellingen, raadpleegt u de documenten die bij de router. (Zorg er altijd voor om wijzigingen op te slaan voordat het setup-venster verlaten door te klikken op 'Opslaan'.)

6 Open de opdrachtprompt door te klikken op het menu Start. Klik vervolgens op "Run" en typ "CMD." Windows Vista en Windows 7-gebruikers kunnen "CMD" typen in het "Zoeken in programma's en bestanden" vak op het menu Start.

7 Typ "ipconfig / release" in de opdrachtprompt en druk op "Enter." Uw Internet Protocol (IP) adres kan worden weergegeven als 0.0.0.0.

8 Typ "ipconfig / renew" en druk op "Enter." Dit zal uw nieuwe IP-adres weer te geven. Sluit de opdrachtprompt.

9 Koppel de Ethernet-kabel van beide havens aansluiten van uw Dell-laptop aan de router.

10 Open "Configuratiescherm", dat is gevestigd in uw "Menu Start."

11 Klik op "Netwerkverbindingen."

12 Klik met de rechtermuisknop op de "Wireless Network Connection" en klik op "Enable" als het nog niet is ingeschakeld.

13 Klik met de rechtermuisknop op de "Wireless Network Connection" opnieuw en selecteer de optie om beschikbare netwerken te vinden. Selecteer uw draadloze netwerk en klik op "Connect". Uw internetverbinding en Linksys draadloze router zal nu worden geconfigureerd.

Linksys Wireless Network Adapter

14 Plaats de cd die werd meegeleverd met de netwerkadapter in het cd-station van de Dell-laptop.

15 Volg de instructies op het scherm om de draadloze netwerkadapter te installeren.

16 Steek het netwerk adapter in de USB-poort of CardBus-slot, afhankelijk van het type adapter dat u hebt aangeschaft. De computer zal de adapter herkennen, en klaar voor gebruik.

Hints

  • Het wordt aanbevolen dat u WEP (Wired Equivalent Privacy) in te schakelen op je router, die alle gebruikers nodig heeft om een ​​vooraf ingestelde wachtwoord in te voeren om in te loggen op de router en toegang tot het netwerk. Dit zorgt ervoor dat alleen gebruikers die de toegang tot de router hebben verleend in staat zijn om toegang te krijgen.