Wat is de INI bestandsextensie?

Een INI-bestand is een systeembestand in sommige besturingssystemen. Het kan ook het installatiebestand voor een groot deel van de software draaien op Windows zijn. Als u een INI-bestand is verzonden en weet niet wat het is, enkele voorzorgsmaatregelen nemen voordat u het bestand.

Identificatie

Het INI-bestand is een configuratie of initialisatie programma. Het INI-bestand extensie verschijnt als filename.ini. Ze kunnen het systeem initialisatie bestanden of configuratiebestanden voor uw software.

platforms

Het INI-bestand wordt meestal weergegeven in Windows-programma's, maar wordt af en toe gebruikt in Unix. In Windows, veel systeemsoftware bestanden INI-bestanden.

Gemeenschappelijke bestanden

Common INI-bestanden die u op uw Windows-computer zou kunnen hebben onder meer win.ini, system.ini of MSConfig.ini.

Grootte

Volgens Microsoft, de grootste geldig INI-bestanden zijn 64 kilobytes. Een megabyte is gelijk aan 1000 kilobytes. Duizend megabytes vormen een gigabyte. In vergelijking met de capaciteit van de harde schijf, een INI-bestand is klein.

Waarschuwing

Het INI-bestand type is kwetsbaar voor virussen. Wees op uw hoede van alle bestanden in INI formulier naar u gestuurd. Het scannen van een INI-bestand met een bijgewerkte virusscanner biedt u een grote mate van bescherming. AVG Free is een virusscanner die is gratis te downloaden. Zie het gedeelte Bronnen voor een link naar AVG Free downloaden.