Hoe om te controleren een PC voor een Keylogger

Hoe om te controleren een PC voor een Keylogger


Wanneer u surfen op het internet zonder de juiste preventieve software is geïnstalleerd, kan uw computer worden geïnfecteerd met kwaadaardige software zoals keyloggers, die een record van elke houden toetsaanslag die je maakt en elke website die u bekijken. Om erachter te komen of uw pc heeft een keylogger en te voorkomen dat eventuele andere wordt geïnstalleerd, moet u een reeks van software programma's om uw webbrowser te beschermen downloaden.

instructies

1 Download en installeer een firewall - zoals "Zone Alarm" (zie bronnen hieronder) - dat vraagt ​​uw toestemming te allen tijde een nieuw programma zichzelf probeert te installeren op uw machine. Open het programma en ga in de 'Rechten' of het menu 'Instellingen' en kies de hoogste beveiligingsinstelling zodat alle programma's toestemming van u voordat u nodig heeft.

2 Installeer een anti-virus programma zoals "AVG Free Anti-Virus" (zie bronnen hieronder). Open het programma en klik op de knop 'Update'. Wacht tot het zoeken naar updates en klik dan op 'Update Now. " Wacht tot de update tot finish downloaden en klik dan op 'Scan'. Klik op de optie om je hele harde schijf scannen op problemen. Kies de optie om "genezen" of "Quarantine" alle geïnfecteerde bestanden die zijn gevonden.

3 Zoek en installeer een spyware te zoeken programma zoals "Lavasoft Ad-Aware," "Super Anti-Spyware" of "Spybot Search and Destroy" (zie bronnen hieronder).

4 Voer de anti-spyware programma en klik op de knop "Update". Kies de optie om alle beschikbare updates te downloaden. Kijk door de lijst met opties in het menu van het programma om te zien of er een optie voor "preventie" of "Vaccinatie." Klik op de optie, zodat het programma uw browser periodiek controleren en te voorkomen dat eventuele verdere keyloggers van wordt heimelijk geïnstalleerd.

5 Klik op de optie om een ​​scan van de harde schijf van uw computer uit te voeren. Wacht tot de scan te voltooien en controleer vervolgens de lijst van gevonden programma's om te zien of keyloggers hebben op uw computer is geïnstalleerd. Vink het vakje naast de keylogger en klik dan op de optie "Remove Selected Problems."

Hints

  • Windows Vista, vanwege de verhoogde veiligheidsmaatregelen, vergt veel van de anti-spyware programma's worden geopend door een beheerder. Klik met de rechtermuisknop op het programma en kies "Als administrator uitvoeren" om het te openen.