Het wijzigen van de grootte van het cache in Windows XP

Windows XP kent computergeheugen op twee manieren. Geheugenruimte toegewezen voor gebruik door softwaretoepassingen en sommige toegewezen voor gebruik door het besturingssysteem. Het geheugen dat Windows XP reserveert voor gebruik door het besturingssysteem wordt genoemd systeem cache. Standaard wordt Windows XP wijst meer geheugen voor software-applicaties dan voor het besturingssysteem, en het is niet mogelijk om deze toewijzing te verhogen. Echter, als je beheerdersrechten, is het mogelijk om het systeem cache grootte te veranderen in Windows XP om meer geheugen toe te wijzen aan het besturingssysteem.

instructies

1 Vanuit het menu Start op het pictogram "Run". Dit opent een venster Uitvoeren.

2 Typ sysdm.cpl in het vak "Open" in het venster Uitvoeren, druk op de knop "OK". Dit opent het venster bedieningspaneel System Properties.

3 Klik op het tabblad 'Geavanceerd' in het venster System Properties, en klik vervolgens op de knop 'Instellingen'. Dit opent het venster voor prestaties.

4 Klik op het tabblad 'Geavanceerd' in het venster Instellingen voor prestaties en klik op de radioknop naast "System Cache" om de grootte van de cache te wijzigen.

5 Klik op "OK" om de wijzigingen op te slaan. Dit zal een bevestiging te openen. Klik op de knop "OK" in het venster bevestiging, dan is de "OK" knop in het venster System Properties.

6 Herstart de computer om het proces te voltooien.

Hints

  • Het veranderen van het systeem cache kunnen onverwachte resultaten opleveren. Alleen verandert het systeem cache als gericht om dit te doen door een gekwalificeerde computer professional.