Hoe kom ik in Computer Diagnostics op een Dell laptop?

Hoe kom ik in Computer Diagnostics op een Dell laptop?


Niemand wil worden gelaten zonder een volledig functionerende laptop, of u uw Dell-computer nodig voor zaken of gewoon voor plezier op het web. Als uw laptop ervaart regelmatig vastloopt of andere problemen kunt u diagnoses uitvoeren om het probleem op uw eigen op te lossen. Uw Dell-laptop is voorzien van drie belangrijke diagnostische opties gebruikt voor het opsporen en oplossen van problemen, die allemaal zijn toegankelijk door eerst de laptop het besturingssysteem opnieuw op te starten.

instructies

Dell Diagnostics

1 Bewaar alle geopende bestanden en uw Dell-laptop opnieuw op te starten. Tik op de toets "F12" als de blauwe Dell-logo belastingen op de laptop LCD-scherm.

2 Gebruik de pijl omlaag om naar de optie "Diagnostics" in het menu "Boot". Druk op de "Enter" en wacht tot het scherm "32-bits Dell Diagnostics" om te laden.

3 Markeer de optie 'Test System "en druk op" Enter "om de lijst van beschikbare diagnostische instrumenten mee te nemen. Markeer het gereedschap dat u wilt uitvoeren, zoals "Express Test" of "Extended Test," en druk op "Enter."

Dell BIOS

4 Sluit alle programma's af die momenteel op uw Dell-laptop en open het menu "Start". Klik op "Shut Down" en kies "Restart."

5 Wacht tot de blauwe Dell-logo te verschijnen, terwijl de laptop het besturingssysteem begint opnieuw op te starten. Hit "F2" om toegang te krijgen van de laptop BIOS menu.

6 Gebruik de pijltoetsen om door de Dell BIOS menu te navigeren. Hit "Enter" om een ​​van de opties te openen en breng de nodige wijzigingen. Druk op 'F10' en tik op "Enter" om uw BIOS wijzigingen op te slaan en het Dell-besturingssysteem opnieuw te starten.

Veilige modus

7 Sluit alle programma's die u momenteel gebruikt. Schakel de Dell-laptop volledig en zet hem weer aan.

8 Druk op de toets "F8" herhaaldelijk gedurende het opstarten proces tot een set van tekst opties op het scherm verschijnen. Navigeer naar de menu-optie met de naam "Safe Mode" en druk op "Enter."

9 Breng de benodigde wijzigingen met de laptop in de veilige modus geladen. Terug naar het menu "Start" en kies "Shut Down" en "Restart" om de veilige modus te verlaten.

Hints

  • Bepaalde Dell-laptop modellen maken gebruik van een andere toets om het BIOS menu te laden. Als de toets "F2" niet werkt, moet je ofwel tik op "FN" en "F1" op hetzelfde moment of "FN" en "Escape" op hetzelfde moment.
  • De mode optie veilige voorkomt dat programma's automatisch worden geladen op uw laptop van Dell, zoals virussen of spyware software. Toegang tot de veilige modus kunt u een anti-virus hulpprogramma of handmatig virus bestanden verwijderen als je problemen hebt het verwijderen van de software normaal.