Wat is het verschil tussen 78 & 77 Epson Ink?

Wat is het verschil tussen 78 & 77 Epson Ink?


Iedereen die een printer eigenaar weet dat het van cruciaal belang is om te weten welke cartridges compatibel zijn met de printer wanneer het tijd is om de cartridge te vervangen - elke printer heeft een gecodeerde inktpatroon ontworpen voor de bestanddelen ervan. Er zijn echter twee Epson inktpatronen met soortgelijke: Epson 77 en 78. Ze kunnen worden gebruikt met nagenoeg dezelfde lijst van printers en dezelfde lijst van functies, maar er zijn verschillen die overeenkomen met de twee cartridge codes.

zelfde Kwaliteit

Een gebied Epson 77 en 78 inktcartridges niet verschillen in kwaliteit. De inkt in deze cartridges is sneldrogend, dus er is geen angst voor de behandeling van prints snel na het afdrukken. Daarnaast is de Claria Hi-Definition inkt is bestand tegen vlekken, krassen, waterschade en vervagen, zodat de afdrukken die ze maken zijn professionele kwaliteit die zijn beoordeeld aan duren tot 200 jaar indien goed opgeslagen. De cartridges zelf zijn uitgerust met SmartValve Cartridge-technologie met MicroPiezo Ink Level Sensors om true-life afdrukken kleur en kwaliteit te waarborgen.

compatibele printers

Deze cartridges zijn bedoeld voor hoge kwaliteit fotoprints en zijn compatibel met drie van Epson Stylus All-In-One fotoprinters: RX580, RX595 en RX680. Daarnaast zijn zowel de inkt cartridges zijn compatibel met de Epson Stylus Inkjet Photo Printers: R260, R280 en R380. De ene compatibiliteit verschil tussen de twee cartridge codes is dat Epson Ink 78 is ook compatibel met de Epson Artisan 50 Ink Jet-printer.

Volume

Hoewel het onmogelijk is te kwantificeren hoeveel foto's elke cartridge code af te drukken voordat nodig vervanging, omdat de kleuren en de hoeveelheid daarvan verschillen per foto, is er een duidelijk verschil tussen Epson 77 en 78 inkt cartridges, en dat is het volume, die het leven bepaalt van de cartridge. Epson 77 inktcartridges zijn "High Capacity" cartridges die 60 procent meer inkt per cartridge doen dan Epson 78 inktcartridges bevatten.

Prijs

Omdat Epson 77 inktcartridges zijn High Capacity, volgt dat deze patronen zijn ook duurder zijn dan hun zusters, de Epson 78 inktcartridges. Terwijl de Epson 78 afzonderlijke kleuren cartridges zijn $ 12,99 per stuk (met uitzondering van Black, dat is $ 16,14) en multi-pack kost $ 64,99, de Epson 77 individuele en multi-pack inkt cartridges zijn $ 19,99 en $ 89,99, respectievelijk. Echter, met de 60 procent hogere capaciteit inkt, kopers van de Epson 77 Multi-Pack inktpatronen bespaart ongeveer $ 14 over de levensduur van de inkt, met ingang van maart 2011.