De beste Google Docs Sjablonen voor E-books

De beste Google Docs Sjablonen voor E-books


Google Docs is Google's web-gebaseerde content generatie software suite. Compatibel met de Microsoft Office-suite van software programma's te zijn, Google Docs biedt gebruikers de mogelijkheid om te creëren, uploaden en downloaden van documenten met .doc, .pdf, .xls, .ppt, .bmp en .jpg bestandsextensies voor gebruik op personal computers. Als alternatief kan Google Docs-bestanden in Google's cloud, waar ze kunnen worden geopend waar de gebruiker een internetverbinding worden gehouden. Google Docs biedt ook een verscheidenheid aan templates, die u kunt gebruiken voor het maken of inhoud te converteren voor gebruik in e-book readers en software programma's.

documentsjablonen

Bij het zoeken naar een sjabloon voor gebruik met inhoud e-book, zorg ervoor dat u alleen zoeken "Document templates." Document sjablonen worden opgeslagen en kunnen worden gedownload als DOC-bestanden, die compatibel zijn met Microsoft Word voor Mac en PC, Notepad en TextEdit zijn. DOC-bestanden kunnen ook worden omgezet in LIT e-book-formaat van Microsoft, die compatibel is met de Reader-software van Microsoft. LIT-bestanden kunnen worden geconverteerd naar de populaire EPUB en MOBI e-book formaten voor gebruik op e-readers zoals de Barnes & Noble Nook en Amazon Kindle.

Wat te zoeken in een sjabloon

Kijk voor sjablonen die minimale versiering en decoratie hebben, niet degenen die tafels en andere Microsoft Word-specifieke opmaak functies. Wijzigingen in de opmaak en overmatig versiering kunnen interfereren met e-book bestandsformaten. Het omzetten van tekstverwerking bestanden naar e-book bestandsformaten maakt gebruik van optische tekenherkenning of OCR, technologie, die "leest" de tekst van een bestand zonder aandacht te besteden aan formaat verandert of het bestaan ​​van tafels. Selecteer een document template dat het gebruik van paginanummers, sectie-einden, hoofdstukken maakt, en een inhoudsopgave in een bestand formaat dat geschikt is voor gebruik met e-readers en e-book te genereren. Juridisch document templates zijn flexibel en kan geschikt zijn voor dit doel.

Wat te vermijden in een sjabloon

Vermijd sjablonen die niet zijn ontworpen voor gebruik met Microsoft Word en andere gemeenschappelijke tekstverwerkers en teksteditors. Spreadsheet, presentatie, formulieren en tekeningen templates zijn onverenigbaar met het project van de ontwikkeling of het omzetten van e-book vanwege hun bestandsformaten.

Het gebruik van PDF-bestanden in Google Docs

Google Docs kan ook uploaden en te lezen PDF-bestanden, die kunnen worden geopend en bewerkt op een pc of Mac met behulp van de Adobe Acrobat Reader of Voorbeeld programma's. Veel e-readers kunnen PDF e-book-bestanden te openen, met inbegrip van Calibre's e-reader software, de Amazon Kindle en de Nook. PDF e-book-bestanden ook het behoud van de opmaak van een boek in het geval van een e-book die zijn gescand van hard copies.