Hoe Server Snelheden Affect Streaming Video

Webservers de macht van de online pagina's die we zien als we surfen op het internet, en de snelheid van onze online-ervaring wordt beïnvloed door de snelheid van de server. Als een server traag is of veel mensen gebruiken het op een bepaald moment, kan de pagina langzaam te laden op uw computer. De snelheid waarmee een server informatie van de webpagina's op uw computer kunt verzenden heeft ook invloed op de manier waarop u het streamen van video's.

Over

De snelheid van een server invloed op de kwaliteit en snelheid van video streaming: hoe langzamer de server snelheid, hoe langzamer de snelheid streaming. Als de server snelheid te laag is, dit interfereert met uw vermogen om video online te streamen, waardoor de beeld- en geluidskwaliteit en mogelijk waardoor de video uit te snijden. Als u probeert om een ​​video online te streamen en problemen met de snelheid en kwaliteit, kan dit te wijten zijn aan een trage server.

timing

Wanneer je een video streamen, uw computer stuurt een verzoek naar de server, die vervolgens stuurt het videobestand naar uw computer, waar het tijdelijk wordt opgeslagen en afgespeeld via een medium zoals een internetbrowser. Omdat het bestand groot is, kunt u beginnen met het streamen van de clip terwijl de rest van het bestand wordt verzonden van de server naar uw computer. Met een trage server snelheid, dit proces duurt langer, dus je zou willen wachten op een paar minuten om de clip belasting te laten voordat u begint om naar te kijken.

proxy Servers

Als je problemen hebt met het bekijken van video clips online te wijten aan een trage server, overweeg dan het gebruik van een video-specifieke proxy server. Deze servers zijn bedoeld voor het streamen van video's en kan de video-bestanden te verzenden sneller dan normaal servers. Een proxyserver fungeert als een tussenpersoon in de communicatie tussen uw computer en de server, wat betekent dat de server communiceert alleen met de proxy, niet uw computer. Video proxyservers cache online video's, het versnellen van de streaming-proces.

overwegingen

Andere factoren kunnen de snelheid van uw video-streaming in aanvulling op de server snelheid, en het controleren van deze problemen zou kunnen helpen de snelheid van uw video-streaming-ervaring beïnvloeden. Video streaming kan worden beïnvloed door de snelheid van uw internetverbinding en is moeilijk te doen met een inbelverbinding. Running tal van andere programma's op uw computer terwijl het proberen om een ​​video kan ook de snelheid waarmee de computer ontvangt en verwerkt de video-bestand van de computer beïnvloeden streamen, dus sluit dan alle andere programma's en browsers om uw streaming-ervaring te optimaliseren.