Delen van een Laptop

Veel delen van een laptop zijn zeer vergelijkbaar met de componenten die deel uitmaken van een desktop computer. De verschillende hardware, software en besturingssystemen zijn in principe hetzelfde voor beide machines. Enkele van de fundamentele apparaten van laptops zijn: moederbord, centrale verwerkingseenheid, harde schijf, RAM en LCD-scherm. Er zijn ook onderdelen, zoals de CD / DVD optische drive, toetsenbord, videokaart, geluidskaart, draadloze netwerkkaart en andere mechanismen.

moederbord

Het moederbord is de belangrijkste printplaat voor elk type computer. Vaak is het de logic board of moederbord genoemd. Het is waar veel van de interne componenten die uw computer te laten functioneren zijn bevestigd; en, het is ook een van de duurdere onderdelen van de computer. In tegenstelling tot de moederborden voor desktop computers, waarvan bepaalde normen, de moederborden voor laptops komen in een grote verscheidenheid aan configuraties. Het hangt van de fabrikant van het apparaat. Verschillende interne componenten worden meestal gekoppeld via de kabel of connector die zijn geïntegreerd in het moederbord. Sommige delen van de laptop die hier aan te sluiten zijn: de CPU, RAM, PCI-slots, USB-poorten, videokaarten, klankbord en andere componenten.

CPU

De centrale verwerkingseenheid (CPU) wordt routinematig aangeduid als de hersenen van elke computer. Het wordt ook wel de "verwerker", want elke taak, van eenvoudige instructies om gecompliceerde operaties wordt verwerkt door de CPU. De CPU verbindt in een speciale aansluiting op het moederbord van de laptop. Omdat centrale verwerkingseenheden werken op zo'n hoge snelheid, de meeste van hen hebben een mechanisme genaamd een "heat sink" en een kleine ventilator aan de inrichting te koelen. AMD en Intel zijn de twee grootste fabrikanten van CPU's.

Harde schijf

De harde schijf (HDD) is een magnetische opslagmedia die hoofdzakelijk wordt gebruikt om informatie of software-applicaties die op uw systeem zijn geïnstalleerd op te slaan. Het maakt gebruik van een digitaal formaat om gegevens naar de schijf te schrijven. Het heet niet-vluchtig geheugen omdat, in tegenstelling tot RAM, de inhoud van de schijf totdat het wordt overschreven of gewist, zelfs nadat de laptop is uitgeschakeld blijft. De HDD verzendt en ontvangt gegevens van de CPU van de laptop. Vanuit een oogpunt snelheid is langzamer dan andere geheugen in de laptop.

RAM

Willekeurig toegankelijk geheugen (RAM) is een type data opslagmedium dat een essentiële component voor een computer. Het is soms aangeduid als hoofdgeheugen of enkel geheugen. Wanneer u een toepassing gebruiken is afkomstig van de harde schijf en "geladen" in het hoofdgeheugen. De hoeveelheid RAM-geheugen op uw laptop heeft waarschijnlijk meer te maken met de snelheid van uw computer dan enig ander deel, met inbegrip van de microprocessor. Simpel gezegd, hoe meer geheugen uw systeem heeft, hoe meer informatie kan verwerken op een bepaald moment. Het zogenaamde "vluchtig geheugen;" met andere woorden, verliest wat de inhoud bevat het moment dat de stroom wordt uitgeschakeld.

andere componenten

Enkele andere delen van een laptop onder het toetsenbord, LCD-scherm en een cd / dvd-station. Er zijn ook diverse kaarten, zoals video (grafische) kaart, geluidskaart en draadloze netwerkkaart. De meeste moderne laptops de videokaart gesoldeerd in het moederbord van de computer. Sommige systemen hebben videokaarten die gescheiden zijn en passen in een compartiment op het moederbord. Zoals videokaarten, zijn de meeste audio (geluid) boards ook opgenomen in de printplaat. Het geluid raad van bestuur, op het minimum, levert de basic input / output basic input voor audio afkomstig van uw laptop. De draadloze netwerkkaart kunt u uw laptop aan te sluiten op het internet, zonder de noodzaak voor draden of kabels.