Wat is het verschil tussen PDF en TIFF-bestanden?

Wat is het verschil tussen PDF en TIFF-bestanden?


Aangezien elektronische beeldoverdracht wordt steeds populairder, het is soms moeilijk de vele keuzes van extensies begrijpen vandaag beschikbaar zijn. Twee veel voorkomende bestandsextensies zijn PDF en TIFF.

voordelen

Zowel bestanden geavanceerder dan de algemeen gebruikte JPEG omdat er informatie, zoals afmetingen of auteursrechten, worden gehecht aan het bestand. De TIFF is een container voor gecomprimeerde beelden en metadata. Beide bestanden zijn te raadplegen op de meeste besturingssystemen.

TIFF

TIFF staat voor "Tagged Image File Format," een raster image-bestand dat de auteur in staat stelt om zo weinig of zo veel mogelijk informatie toe te voegen als ze wensen. Voor gevorderde gebruikers, het formaat biedt meer flexibiliteit in pixel compressie en kleurruimte.

PDF

PDF is de afkorting voor "portable document format." Net als het TIFF-bestand, is het mogelijk om informatie moet worden gehecht aan het bestand in het IFD of "image-bestand directory." De PDF werd oorspronkelijk ontwikkeld door Adobe als een archief bestandsformaat. Adobe is ook eigenaar van het TIFF-formaat specificaties.

Beperking

TIFF-bestanden, die werden ontwikkeld in 1992, hebben geen significante updates gehad sinds 1995, wat resulteert in een maximale grootte van vier gigabyte. Deze beperking kan frustrerend zijn, omdat de huidige technologie zorgt voor grotere, meer gedetailleerde bestanden.

OCR

Wat is het verschil tussen PDF en TIFF-bestanden?

file keuzes

Het meest opvallende verschil tussen de twee formaten is OCR, of 'optical character recognition. "Het PDF-bestand heeft dit vermogen, zodat de tekst in het bestand kan worden gezocht. TIFF-bestanden bieden geen tekstherkenning.