Wat is het verschil tussen een Flash Drive & een thumb drive?

De duim of flash drive is een draagbaar apparaat voor gegevensopslag dat maakt het bestand back-up en het delen van bestanden makkelijker en maakt het ook mogelijk voor eenvoudig opbergen van foto's, muziek, documenten en toepassingen.

Geschiedenis

IBM introduceerde de eerste stick in 1998 als alternatief voor de meer omslachtige floppy disks. Het apparaat heeft zich ontwikkeld tot een populaire methode van het delen van bestanden, het transport van data en back-up van de computer systemen.

Functie

De duim of flash drive verwijst naar een USB (Universal Serial Bus) geheugen station dat wordt gebruikt voor draagbare data-opslag. De term "flash" komt van "flash-geheugen." Flash is een type herprogrammeerbaar uitleesgeheugen (EEPROM). Het heeft geen bewegende delen en wordt gebruikt in memory sticks van digitale camera's, geheugenkaarten voor video game consoles en computer flash drives.

In het flash-geheugen wordt opgeslagen in de cellen van het apparaat, en drijvende poorten bescherming van elk van de cellen en de opgeslagen gegevens. Tunneling elektronen door middel van een laag geleidend materiaal, veranderen de elektronische lading "in een flits," clearing inhoud van de cellen.

types

Flash drives bieden een breed scala van het geheugen macht. Degenen met grotere herinneringen kan uren muziek, honderden foto's, duizenden pagina's aan documenten en diverse applicaties op te slaan. Het apparaat is bekend onder verschillende namen - thumbnail, flash, pen, stok en thumb drive. Alle namen zijn onderling verwisselbaar.

overwegingen

Thumb drives kunnen worden geschreven over en weer. Ze zijn ook permanente inrichtingen, omdat ze geen bewegende delen, en in tegenstelling tot CD's, kunnen ze niet worden bekrast of gemakkelijk beschadigd.

voordelen

Flash-technologie is compatibel met de meeste computers, platformen en besturingssystemen. Na een computer herkent de flash drive, worden de gegevens gemakkelijk worden vervoerd met een klik van de muis of een uithaal van de touchpad.