Verschillen tussen Hot Spots & Broadband Kaarten

Hot spots en breedband kaarten beide betrekking tot draadloos internet gebruik, zij het in zeer verschillende manieren. Een hotspot biedt een draadloos internet signaal, terwijl een breedband-kaart is een upgrade gebruikt op sommige computers toegang tot een draadloos internet signaal. Breedband kaarten zijn nodig op computers of laptops die nog niet voorzien van draadloos internet mogelijkheden, of voor toegang tot internet op plaatsen waar een hot spot is niet beschikbaar.

Broadband Card

Een breedband-kaart is een randapparaat, meestal op de computer aansluit via de USB of PCMCIA-poort, waarmee gebruikers verbinding maken met het datanetwerk van de mobiele telefoon service provider die de kaart heeft uitgegeven. Dit laat het gebruik van computers 3G en 4G-netwerken te surfen op het internet van bijna overal, plus deze kaarten zijn compatibel met vrijwel elke computer en besturingssysteem.

overwegingen

Broadband-kaarten bieden vaak een veelheid aan bonusmateriaal, waaronder GPS-functies en microSD-geheugenkaart uitbreidingssleuven. Deze kaarten zijn ook zeer bekend voor het ontvangen van een sterke dienst signalen in gebieden met slechte ontvangst, plus ze kan worden overgeschakeld van computer naar computer zonder wachtwoorden of andere gedoe. Anderzijds, voor zeer mobiele gebruikers, de uitstekende kaart kan gemakkelijk worden beschadigd of gevangen op dingen.

Wifi hotspot

Een Wi-Fi hotspot is een gebied waar een bedrijf of gebouw een draadloos internet point heeft gemaakt voor het gebruik van hun klanten. Sommige Wi-Fi-hotspots zijn gratis, terwijl anderen zijn pay-per-use of vereisen een abonnement. Voorkomende plaatsnamen voor Wi-Fi hot spots zijn luchthavens, koffiehuizen en cafés. Klanten toegang tot de hot spots met behulp van de ingebouwde draadloze mogelijkheden van hun laptops of mobiele apparaten. In tegenstelling tot een breedbandverbinding, een wi-fi verbinding in het algemeen niet een data-abonnement nodig en geen instituut bandbreedtegebruik grenzen. Wi-Fi-verbindingen zijn vaak ook sneller dan de breedbandverbindingen.

Mobiele hotspot

Een mobiele hotspot, ook wel een persoonlijke hot spot, is een palm-sized apparaat dat verbinding maakt met mobiele datanetwerken, dan heruitzendingen een wi-fi internet signaal. Dit betekent dat de mobiele hotspot maakt 3G of 4G-internet beschikbaar voor laptops of computers via een regelmatige wi-fi signaal. De mobiele hotspot apparaat kan overal worden genomen, evenals bieden internet toegang tot meerdere apparaten - hoewel breedband-kaarten waarmee mobiele gebruik van internet, mobiele hotspots waarmee mobiele internet en voor meer dan één apparaat toegang tot het internet op een moment.