Hoe maak je een XP Recovery CD maken

Hoe maak je een XP Recovery CD maken


Een Windows XP herstel-cd wordt gebruikt om een ​​beschadigd installatie van XP te herstellen. Veel computerfabrikanten bieden herstel-cd's met de computers die ze verkopen, hoewel deze schijven verloren of beschadigd zijn na verloop van tijd kan worden. Hoewel het over het algemeen mogelijk om een ​​vervangende schijf te ontvangen van de fabrikant, is het veel sneller om een ​​herstel schijf op uw eigen eenvoudig te maken. Het creëren van een XP herstel-cd duurt slechts een paar minuten, plus de tijd die het duurt voor uw computer om de cd te branden.

instructies

Het opzetten van de herstel-cd

1 Maak twee nieuwe mappen op uw harde schijf, één met de naam \ "XP \" en de andere met de naam \ "SP3. \"

2 Open uw Windows XP-installatie schijf in Windows Verkenner. Markeer de inhoud van de cd, ze te slepen naar de map met de naam \ "XP \" die u hebt gemaakt om de CD te kopiëren.

3 Download de Windows XP Service Pack 3 installer en plaats deze in de map met de naam \ "SP3. \"

4 Open het menu Start en selecteer de \ "Run ... \" command.

5 Typ \ "C: \ SP3 \ WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU / integrate: C: \ XP \" in de Run prompt, ervoor te zorgen dat het pad voor de mappen goed is opgemaakt en dat de enige ruimte in het lijn komt tussen de service Pack 3 installateur en de \ "/ integrate \" command. Druk op de \ "Enter \" knop en wacht tot de Service Pack 3 installateur worden geïntegreerd in de installatie van XP-bestanden.

6 Klik op \ "OK \" als de \ "Completed \" bericht verschijnt.

Het creëren van een Automated Installation

7 Open de installatie-cd van Windows XP in Windows Verkenner weer en zoek de "System \" map \. Dubbelklik op, dan dubbelklikt u op de \ "Tools \" map om toegang te krijgen tot de geavanceerde installatie gereedschappen voor Windows XP.

8 Dubbelklik op de \ "deploy.cab \" archiefbestand om het te openen, dubbelklik op \ "setupmgr.exe \" om de Setup Wizard Manager te starten.

9 Selecteer de optie om \ "Maak een nieuw antwoord bestand, \" en klik op \ "Volgende. \"

10 Kies de \ "Windows-installatie zonder toezicht \" optie en klik op \ "Volgende \" weer.

11 Kies \ "Zorg voor Defaults \" wanneer u wordt gevraagd voor de interactie met de gebruiker niveau. Klik op \ "Next. \"

12 Markeer de "No \" optie wanneer u wordt gevraagd om een ​​distributie map, klik dan op de \ "Volgende \" om \ weer. Een nieuw venster wordt geopend, zodat u standaardinstellingen opgeven.

13 Klik op de \ "Het verstrekken van de Product Key \" optie aan de linkerkant van het venster, voer uw Legitieme Windows XP product key in het betreffende veld aan de rechterkant. Voltooi de wizard.

14 Sla de \ "unattend.txt \" bestand dat wordt gemaakt door de wizard in de \ "XP \" map die u eerder hebt gemaakt; zal het mogelijk maken de herstel-cd van Windows XP volledig opnieuw te installeren zonder dat u hoeft te communiceren met de installateur of voer de productcode.

Het creëren van de Recovery Disc

15 Pak de boot image van uw Windows XP-installatieschijf met behulp van uw disk image-extractie programma; de optie om de boot image te extraheren moet worden weergegeven in de \ section "Opstartbare schijf \" van het programma. Sla het BootImage.ima bestand dat wordt gemaakt naar de map \ "SP3 \".

16 Open je het branden van cd-software. Selecteer de optie om een ​​bootable CD te maken.

17 Zet de lading segment voor de schijf naar \ "0x7C0, \" en zet vervolgens de sector tellen naar \ "4. \" Zorg ervoor dat het programma is ingesteld op het Joliet bestandssysteem en dat opstartbare schijf emulatie is uitgeschakeld gebruiken.

18 Kies BootImage.ima uit de map \ "SP3 \" het imago van uw boot als, en zet de disc label aan die van uw Windows XP-installatieschijf te passen.

19 Voeg de volledige inhoud van de map \ "XP \" map naar uw CD-project, om ervoor te zorgen dat u slechts de bestanden en niet de \ "XP \" map zelf.

20 Brand de schijf, open het vervolgens in Windows Verkenner om ervoor te zorgen dat zowel de installatiebestanden en de \ "Unattend.txt \" bestand met succes zijn gebrand op de cd.

Hints

  • Onbeheerde installaties zijn alleen mogelijk met Windows XP Professional, XP Home als de \ "System / Tools \" map die wordt gebruikt om het bestand Unattend.txt op de installatie schijf te maken heeft.