Wat kunnen interfereren met een vijf GHz Wireless Feed?

Alle draadloze netwerken is gebaseerd op radiosignalen, en als zodanig zijn onderworpen aan interferentie van fysieke objecten en andere signalen in het elektromagnetische spectrum. Vijf gigahertz (GHz) netwerken is minder aan storing onderhevig dan netwerken in de meer populaire 2,4 GHz-band, maar dezelfde brede categorieën van storingen gelden voor beide.

unlicensed Spectrum

Zowel de 5 GHz en de 2,4 GHz-spectra zijn gereserveerd voor niet-gelicentieerde uitzending, waardoor snelle innovatie en consumentenproducten vrijkomen van apparaten met behulp van deze bands, maar ook waardoor het een letterlijke free-for-all. Fabrikanten mag deze banden voor eigen consumentenelektronica, in tegenstelling tot de meeste andere radiofrequenties die licentie blijven en worden toegewezen aan broadcaster. Zonder licentie spectrum omvat een beperkt aantal frequenties gecentreerd op 2,4 GHz en 5 GHz, waardoor voor verkeersmanagement door over te schakelen op deze trajecten, maar in tegenstelling tot in licentie spectrum zijn er geen beperkingen ten aanzien van het ene apparaat verdringen andere signalen in deze bereiken.

5 GHz Signalen

Vijf GHz-signaal kan worden belemmerd door andere draadloze routers in dezelfde band, maar onder normale omstandigheden zal niet worden beïnvloed door het veel vaker voor 2,4 GHz draadloze routers die actief zijn in dezelfde fysieke omgeving. Echter, andere apparaten maken gebruik van dezelfde spectrum voor radio-uitzendingen en ontvangst, met inbegrip van draadloze telefoons, uitzendingen via satelliet en radar. Radarinstallaties met name het gebruik krachtige zenders en een radio dode zone in de directe omgeving veroorzaken.

Unlicensed Spectrum Gebruik

Alle draadloze netwerken kunnen ook worden beïnvloed door andere apparaten die elektromagnetische interferentie. Magnetrons gebruiken zonder vergunning golflengten bij zeer hoog vermogen in hun interieurs, en terwijl afscherming zal in het algemeen te voorkomen dat lekkage, oudere of beschadigde magnetrons kunnen draadloze netwerken dode zones te creëren tijdens het gebruik. Andere high-power apparatuur kan dit storingen veroorzaken.

fysieke barrières

Radiosignalen reizen beste in de lucht, en er gaat niets boven een dikke betonnen muur of plaatwerk om uw draadloze netwerk te houden van het bereiken van de andere kant. Outdoor netwerken kunnen kwetsbaar zijn voor weer, als een regenachtige of uitzonderlijk vochtige dag radiosignalen kunnen doen afwijken. Ontwerp uw netwerk voor de line-of-sight zichtbaarheid van de router naar aangesloten apparaten waar mogelijk.