Waarom moet ik een XP Disk naar een Dell-computer opnieuw formatteren?

Waarom moet ik een XP Disk naar een Dell-computer opnieuw formatteren?


Er zijn tal van redenen voor het opnieuw invoeren van een Dell-computer: virusaanvallen, defecte harde schijven, data corruptie --- zelfs een verlangen om het systeem voor recycling zijn geldig herformatteren redenen volledig te wissen. Dell-computers vereisen een Dell Operating System (Windows XP) disc om het formatteren proces in bepaalde situaties te voltooien.

Systeemherstel

Windows System Restore is een functie ingebouwd in de Microsoft Windows-besturingssysteem. Dit is de eerste lijn van verdediging op een Dell-computer. Bij een gewijzigde instelling installeren falen of corruptie van gegevens, Systeemherstel kan worden gebruikt om de computer naar een eerdere werkende toestand terug zonder gegevensverlies, als officiële herformatteren niet optreedt. Deze methode duurt normaal gesproken 20 tot 30 minuten in beslag.

PC Restore

PC Restore van Symantec is beschikbaar op verscheidene Dell Dimension en Inspiron-computers. PC Restore is een verborgen partitie op de harde schijf dat een exacte kopie van de software oorspronkelijk is geïnstalleerd op uw Dell-computer bevat. Deze toepassing zal de computer terug naar de staat waarin deze verkeerde toen het kwam vers uit de Dell-fabriek. Deze methode zal alles wat er is opgeslagen op uw computer in minder tijd dan een handgeschakelde herinstallatie te wissen. Deze methode duurt normaal 30 tot 60 minuten in beslag.

Handmatig opnieuw installeren

Manual herinstallatie is de meest tijdrovende en moeilijke methode voor het opnieuw invoeren van uw Dell-computer. Deze methode opnieuw installeert het besturingssysteem Windows XP van CD of DVD en vereist dat je de drivers opnieuw te installeren, configureren van het besturingssysteem, enige en alle updates te installeren en alle software opnieuw te installeren. Deze methode vereist meerdere schijven, met inbegrip van de Dell-besturingssysteem opnieuw installeren CD (XP), Dell Resource CD / DVD (voor bestuurders) en applicatie te installeren schijven voor alle software die kwam vooraf geïnstalleerd op uw Dell-computer. Deze methode kan 120 minuten of langer duren.

voordelen

Systeemherstel is de snelste methode voor het herstellen van een defecte Windows-installatie. Deze methode heeft geen gegevens verwijderen op de computer, wat betekent dat je niet hoeft te alle programma's opnieuw te installeren, geen gegevens te herstellen of te herstellen.

PC Restore is een snelle methode voor het wissen van uw Dell-computer en terug te zenden naar een fabriek-verse toestand. Alle programma's en bestanden die niet op de computer toen het werd gebouwd waren zullen worden verwijderd, waardoor dit een uitstekende methode van het wissen van persoonlijke bestanden voordat ze worden verkocht of anderszins vervreemden van uw Dell-computer.

Handmatig herinstallatie volbrengt hetzelfde als PC Restore, maar met het gebruik van externe installatie media. Dit is de enige methode om herinstallatie beschikbaar op Dell-computers na het vervangen van de harde schijf zijn.

nadelen

Systeemherstel geen bestanden wissen op uw Dell-computer, waardoor het nuttig in bepaalde gebeurtenissen wanneer de gegevens wissen niet wordt gezocht, noch gewenst. PC Restore herstelt uw Dell-computer naar een fabriek-verse toestand met behulp van een verborgen partitie op de harde schijf. Hard vervangende schijf om welke reden zal de mogelijkheid van het opnieuw invoeren van uw Dell-computer met behulp van deze methode te verwijderen.

Handmatig opnieuw installeren duurt een lange tijd en veel stappen om te voltooien. Elke bestuurder en toepassing moet handmatig worden hersteld.

Conclusie

Voor kleine problemen, waar de data behoud van belang is, kunt u in staat om het gebruik van Windows Systeemherstel om uw Dell-computer te herstellen naar een werkende staat, zonder alle gegevens of programma's die na de aankoop van uw computer zijn geïnstalleerd te verliezen. In het geval van een ernstig probleem kan het nodig zijn om Dell Operating System (XP) schijf te gebruiken om uw computer te formatteren en terug te vorderen van een fabriek-verse toestand. Terwijl sommige Dell-computers kunnen hebben PC Restore beschikbaar, in het geval van een harde vervangende schijf die u zal worden gedwongen om Windows XP opnieuw te installeren met behulp van de Dell Operating System (XP) disk.