Hoe doe ik Memory Upgrades op een desktop PC?

Upgraden van het geheugen op een desktop computer is de beste manier om de algehele snelheid van het systeem te verhogen zonder te investeren in een nieuw moederbord en CPU. Wanneer computers zijn oorspronkelijk geproduceerd, de grootste beschikbare geheugenmodules die computer een zeer grote prijs-gap. Aangezien de prijs van het geheugen afneemt, aanschaf van extra geheugen upgrades voor een computer zinvol is om de snelheid van de computer te verhogen. Met een geheugen upgrade, wordt de levensduur van de computer vergroot.

instructies

1 Schakel de computer uit. De stekker uit het stopcontact.

2 Verwijder zijpaneel van de computer. Sommige computers gebruiken een grendel, terwijl anderen gebruik maken van schroeven. Raadpleeg de handleiding als de manier om de zaak te openen is niet duidelijk.

3 Installeer de nieuwe geheugenmodules om het geheugen slots in het moederbord. Als er geen slots beschikbaar zijn, verwijder dan eerst de bestaande geheugen. Geheugenslots zijn grootte ongeveer 1/4-inch bij 6 inch, met witte clips aan elk uiteinde. Soms zijn ze kleurcode, maar zijn meestal zwart. Geheugenslots zijn gekerfd, zodat de geheugenmodule niet verkeerd kan worden geïnstalleerd. Als een module past niet bij een poging om te installeren, keren de richting van de geheugenmodule om de installatie in de sleuf te voltooien.

4 Plaats het zijpaneel van de computer.

5 Macht op de computer. De nieuwe RAM wordt automatisch gedetecteerd door het moederbord. U kunt dit controleren door het invoeren van het BIOS Setup-scherm van uw moederbord of door rechts te klikken "Computer" onder Microsoft Windows en te kiezen voor 'Eigenschappen'. In beide gevallen is de totale hoeveelheid geïnstalleerd geheugen weergegeven.

Hints

  • Bekijk de handleiding van uw moederbord eigenaar om te bepalen welk type geheugen upgrade modules aan te schaffen. Met ingang van 2011, de drie meest voorkomende vormen van geheugen zijn DDR, DDR2 en DDR3.