Hoe kan ik gedeelde Windows mappen voor maximale Network Protection configureren

Windows kunt u configuraties instellen, zoals machtigingen voor gedeelde mappen. Standaard Windows zet de gedeelde map met toestemmingen voor iedereen om toegang te krijgen. Op bescherming en blokkeren ongewenste toegang te maximaliseren, moet u "Iedereen" uit de lijst van toegankelijke gebruikers te verwijderen en geef de gebruikers die toegang hebben tot de map. Dit beschermt uw gegevens tegen diefstal en het beperkt de gebruikers die de documenten kunnen bewerken.

instructies

1 Klik op de Windows "Start" knop en klik vervolgens op 'Configuratiescherm'. Klik op "Systeembeheer" en dubbelklik op "Computerbeheer." Dit opent een configuratie venster.

2 Klik op "System Tools" om een ​​lijst met opties uit te breiden. In de sectie "Gedeelde mappen" met de rechtermuisknop op de gedeelde map die u wilt bewerken. Klik op "Eigenschappen" om een ​​nieuwe configuratie te openen.

3 Klik op het tabblad 'Share Permissions ". Klik op de "Iedereen" groep in de lijst en klik op "Verwijderen." Dit verwijdert rechten voor alle gebruikers, dus nu moet u machtigingen weer één voor één toe te voegen. Onder vermelding van de gebruikers die toegang hebben tot de map beperkt de toegang tot de gebruikers, waarbij de maximale machtigingen die u kunt instellen op een gedeelde map is.

4 Klik op de knop 'Toevoegen'. Dit opent een lijst met gebruikers op uw netwerk. Klik op elke gebruiker die u toegang wilt geven. In het gedeelte 'Machtigingen voor groep of gebruiker, "check" Allow. " Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

5 Klik nogmaals op de knop "Toevoegen". Deze keer, klikt u op de gebruikers die u wilt specifiek toegang tot het aandeel te ontkennen. Check "Deny" in de lijst met machtigingen. Klik op 'OK'. Dit specifiek blokkeert de geselecteerde gebruiker uit het zien van de shareed bestanden. Dit betekent dat u toegang tot de map in de toekomst niet per ongeluk zal geven. Windows maakt gebruik van de meest beperkende machtigingen bij het verlenen van toegang, dus als u specifiek een gebruiker te ontkennen en later toestaan ​​dat een gebruiker toegang tot de share, Windows neemt de "Deny" instelling als prioriteit en blokkeert de toegang.