Hoe om te controleren een Domain Blacklist

Domain blacklists kan eenvoudig worden gecontroleerd op het internet. Een aantal websites bieden deze lijsten vrij van kosten. Een domein op het internet is de zwarte lijst door een DNS-gebaseerde blacklist (DNSBL) indien blijkt betrokken te zijn bij illegale activiteiten, zoals spamming. Er zijn vele DNSBLs op Internet.

instructies

1 Navigeer naar een website online die u toelaat om het Internet Protocol (IP) adres van het domein waarvan blacklist u de status wilt controleren te vinden. Als u al het IP-adres van het domein weten, ga dan naar stap 4.

2 Typ de domeinnaam waarvan het IP-adres dat u wilt zoeken in het vak "lookup" (bijvoorbeeld, typt abc123.com) en klik op "Kijk omhoog."

3 Klik op het tabblad "Server Statistieken" van de webpagina die wordt geopend. Het IP-adres van het domein zal naast het "IP Address" veld worden weergegeven (kijk voor een aantal gestructureerde op deze manier: 198.124.249.210). Noteer dit IP-adres.

4 Navigeer naar een website die u toelaat om te controleren of een domein wordt op de zwarte lijst (zie bronnen).

5 Typ het IP-adres dat u hebt genoteerd in stap 3 in het vak "Quick DNSBL Check" en klik op "Check this IP." Als het domein is de zwarte lijst, wordt het zoekresultaat te zeggen.