Hoe te gebruiken Microsoft Excel Control Grafieken en grafieken Draw

Regelkaarten worden gebruikt in de statistische procesbeheersing en laat zien hoe een proces in de tijd verandert. Meestal wordt de tijd uitgezet op de X-as (de horizontale as) en enkele andere variabele (degene die u wilt meten) wordt uitgezet op de Y-as. Ze worden ook wel Shewhart grafieken of proces-gedrag charts. Microsoft Excel kan u helpen een proces grafiek te maken. Omdat ze vrij complex te bouwen vanuit het niets, zal u tijd besparen door een sjabloon te downloaden.

instructies

Excel 2007

1 Open een nieuw bestand door te klikken op de knop "Office" en te kiezen voor "Nieuw."

2 Typ "controlekaart" in het 'Zoeken Microsoft Office Online voor Templates' box.

3 Klik op de controlekaart die verschijnt, klik vervolgens op de "Download" knop. Het bestand wordt gedownload en automatisch geopend. In dit stadium, kunt u de controle blad aan te passen aan uw behoeften te passen, bijvoorbeeld door het veranderen van de titels in de kolommen of door het plaatsen van verschillende totalen in de vakken.

4 Plot de controlekaart. Markeer de tekst die door links te klikken op de linker bovenhoek van de gegevens en vervolgens het slepen van de cursor naar de rechter. Kies "Invoegen-> Grafiek" in de werkbalk en kies uw grafiek type. Bijvoorbeeld, klik op "2D-kolom grafiek." Excel zal de grafiek automatisch invoegen.

Excel 2003

5 Ga naar de Microsoft Office-sjablonen website en typ in "Control vel" in het zoekvak.

6 Klik op de "Download" knop. De template zal downloaden en installeren.

7 Klik op "File-> Open" van Excel en zoek het bestand dat u zojuist hebt gedownload. Druk op "OK." De besturing sheet template zal openen. U kunt de sjabloon aanpassen aan uw wensen (bijvoorbeeld verschillende nummers in de rijen).

8 Klik op "Invoegen-> Chart" en volg de aanwijzingen in de wizard Grafiek om een ​​grafiek te maken (bijvoorbeeld kiezen voor een kolomdiagram om uw gegevens weer te geven).

Hints

  • Verander elke functie op de grafiek (bijvoorbeeld bars verwijderen, kleuren te veranderen of roteren assen) door met de rechtermuisknop te klikken op een chart-element en te kiezen voor "Format."