Fouten Met Google Chrome en Adobe Acrobat Pro

Fouten Met Google Chrome en Adobe Acrobat Pro


Verschillende problemen kunnen veroorzaken wanneer u probeert om online PDF-documenten in Google Chrome met behulp van Adobe Acrobat Pro bekijken. Je technisch niet Acrobat nodig omdat Chrome heeft een ingebouwde PDF-reader, maar het uitschakelen van deze functie moet u toelaten om Acrobat als standaard reader. Een beetje het oplossen van problemen zal u helpen de oorzaak van het probleem te vinden en op te lossen het.

Het bepalen van het probleem van Source

Om effectief te kunnen oplossen, eerst bepalen of de bron van het probleem is in Google Chrome of Adobe Acrobat Pro. Probeer een PDF-bestand met behulp van een andere browser zoals Internet Explorer of Firefox te openen. Als de Adobe-programma niet werkt in elke browser, is er iets mis met de toepassingssoftware. Als het werkt in andere browsers, de bron van het probleem is met Google Chrome.

Het uitvoeren van updates

Software conflicten kan doorgaans worden opgelost met het product updates. Google Chrome wordt automatisch bijgewerkt, maar als het niet en updates beschikbaar zijn, zal Chrome een pijl naast het kleine sleutel icoon in de browser toolbar weer te geven. Door te klikken op deze pijl zal updates te installeren. Voor Adobe Acrobat-updates vindt u op adobe.com en controleer downloads. Zodra u een update voor een van beide programma hebt geïnstalleerd, start u de computer om het proces te voltooien.

Aanpassen van Acrobat-instellingen

Adobe Acrobat Pro moet goed worden geconfigureerd om te werken met Google Chrome. Om de instellingen, opent Acrobat aan te passen en klik op het menu "Edit". Zoek 'Voorkeuren' en klik op "Internet." Selecteer vervolgens de "Preview PDF in browser" of "Toon PDF in de browser." Als het al is geselecteerd, schakelt u in en selecteer het weer. Klik op "OK" om de wijziging te voltooien.

Het oplossen van Acrobat / Reader Conflict

Als u Adobe Acrobat Pro en Adobe Reader op uw computer, kunnen ze worden het creëren van een conflict met elkaar. U hoeft niet zowel vanwege Acrobat alle functies die Reader doet uitvoert. Het verwijderen van Reader moet dit probleem op te lossen. Om te verwijderen, vindt het Configuratiescherm via uw Windows Start-menu. Klik op "Een programma verwijderen," vinden Adobe Reader en klik op "Uninstall" om het proces te beginnen.

Het herstellen of opnieuw installeren van Acrobat

Als je nog steeds niet in staat om PDF-bestanden te bekijken met behulp van Adobe Acrobat Pro in elke browser, te herstellen of opnieuw installeren van het programma kan het probleem op te lossen. Ten eerste, om defecte installatie te herstellen, opent u het menu "Help" in Acrobat en selecteer "Acrobat-installatie repareren." Als de reparatie niet werkt, verwijdert u het programma. Ga naar het Windows Configuratiescherm en klik op "Een programma verwijderen." Zoek Adobe Acrobat in de lijst met programma's en klik op "uninstall." Vervolgens opnieuw te installeren met de installatie software die je hebt. Uw productcode voor de software moet nog steeds werken wanneer u wordt gevraagd om het te activeren.