Microsoft Vista Problemen met de printer

Microsoft Vista heeft een reputatie voor het hebben van problemen met printers. Dit komt door veranderingen in het besturingssysteem van oudere besturingssystemen zoals Windows XP. De veranderingen maakte het zo dat vele merken en modellen van printers niet zou werken op Vista zonder aangepaste drivers, en als gevolg van hoe snel Vista werd uitgebracht, heeft veel printers niet chauffeurs bij de hand hebben wanneer het besturingssysteem gelanceerd. De beste oplossing voor dit probleem is om nieuwe drivers te downloaden voor uw printer, maar als je nog steeds problemen ondervindt, zijn er andere dingen die je kunt proberen.

Download nieuwe Drivers

Als uw printer niet kan afdrukken op uw Vista-computer, maar kan afdrukken op een Windows XP of 2000 machine, dan heb je waarschijnlijk een driver probleem dat de printer wordt voorkomen dat de communicatie met het Vista besturingssysteem. Om dit probleem op te lossen, gaat u naar de website van de printerfabrikant en zoek naar een driver downloaden voor uw specifieke printer die wordt bestempeld als zijnde compatibel met Windows Vista. Zodra u deze driver te vinden, downloaden naar uw computer, en haal uw printer. Open de bestuurder bestand en volg de instructies in het bestand. Meestal zal je worden geïnstrueerd om de printer in de computer aansluiten op enig moment tijdens de driver installatie. Zodra u klaar bent met de installatie van de printer, start de computer opnieuw, en proberen om een ​​document af te drukken.

Voer de Vista Printer probleemoplosser

Als u nog steeds problemen ondervindt na het downloaden van nieuwe drivers, kan het een systeem conflict met een instelling op uw computer. Ga naar de Vista Help en ondersteuning, en het uitvoeren van een zoekopdracht voor de Printer Troubleshooter. Dit zal een reeks van interactieve vragen, waar de computer zal proberen om het probleem met de printer te starten. Soms kan de printer problemen worden veroorzaakt door de dingen zo simpel als een slechte kabel of een verkeerd geconfigureerde setting.

De aanschaf van een nieuwe printer

Als uw printer is een oud genoeg model dat de nieuwe stuurprogramma's zijn niet vrijgegeven, kan het nodig zijn om een ​​nieuwe printer te kopen. Alvorens dit te doen, probeer dan contact op met het bedrijf dat de printer vervaardigd en zien of ze van plan zijn op het vrijgeven van een Vista-driver in de toekomst. Als je moet een nieuwe printer te kopen, check de specificaties voor de aankoop en ervoor te zorgen dat de printer is bestempeld als zijnde compatibel met Windows Vista.