Hoe een notebook computer te verbinden met het internet

Hoe een notebook computer te verbinden met het internet


Laptops zijn compacte slimline computers die zijn gemakkelijk draagbaar en kan draadloos verbinding maken met het internet via Wi-Fi, ook op openbare plaatsen het aanbieden van de dienst, die bekend staat als 'hot spots'. Het aantal locaties aanbieden van Wi-Fi-verbindingen aan blijft groeien. Er zijn ook andere opties beschikbaar voor het aansluiten van uw laptop op het internet.

instructies

1 Contact maken met een draadloze adapter. Lees de literatuur van uw laptop, of ga naar de website van de fabrikant voor de documentatie voor uw modelnummer, om te zien of u een interne draadloze adapter. De meeste laptops worden geleverd met de hardware om een ​​draadloze verbinding ingebouwd. In sommige gevallen kan er een schakelaar genaamd "Wireless" op de laptop om deze functie in- of uitschakelen. Als u niet beschikt over een draadloze adapter hebt, kun je kopen en aansluiten op uw computer met behulp van een van uw USB-drives.

2 Vergelijk externe hardware opties om verbinding met het internet. Deze omvatten een telefoonlijn, mobiele breedband en kabel of DSL-verbindingen. Alle laptops worden geleverd met ingebouwde modems. Hiermee kunt u verbinding met het internet via de kabels van verschillende typen. Dial-up en DSL-aansluitingen zijn verkrijgbaar bij uw lokale telefoonmaatschappij, terwijl een kabel verbinding wordt opgezet via uw plaatselijke kabel-tv provider.

Mobiele breedband ook wordt geleverd door telefoonbedrijven. Een draadloos apparaat wordt aangesloten op uw laptop, meestal via de USB-poort, en vergelijkbaar met een mobiele telefoon, pikt de signalen die het nodig heeft om verbinding met het internet bijna overal, niet langer te beperken u toegang tot bij hotspots.

3 Koop een router, als u wilt dat uw draadloze adapter te gebruiken in uw eigen huis. Dit apparaat maakt verbinding met kabel of DSL. De meeste routers zijn effectief voor ongeveer 100 voet in alle richtingen.