Wat is het verschil tussen CD-ROM drives en DVD-drives?

Wat is het verschil tussen CD-ROM drives en DVD-drives?


Cd- en dvd-technologie, zowel u toelaten om op te slaan op te slaan gegevens op draagbare media in een optische formaat. In tegenstelling tot de oudere diskettes en draagbare harde schijven, waarbij een magnetische formaat te gebruiken om gegevens op te slaan, kan de optische formaat van de CD en DVD niet bedorven worden door de nabijheid van andere elektronica. De belangrijkste verschillen tussen CDs, DVDs, en hun aandrijvingen bestaan ​​in het aantal data kunnen opslaan en hoe de gegevens worden opgeslagen.

CD-ROM, CD-R en CD-RW

De compact disc is een media-formaat kan opslaan 700 MB aan data. Een enkele CD kan ongeveer een uur video data of 80 minuten muziek op te slaan. De CD is op dit moment de meest populaire vorm van muziek opslag; de capaciteit is ideaal voor het opslaan van een enkele plaat en de schijf zelf is goedkoper te produceren dan de hogere capaciteit worden gebrand. Lege CD media wordt geleverd in twee fundamentele formaten: CD-R en CD-RW. Een CD-R-schijf kan eenmaal worden geschreven, terwijl de gegevens op een CD-RW-schijf kan worden gewist en vervangen.

DVD, DVD +/- R en DVD +/- RW

De digitale veelzijdige schijf ongeveer zes keer de opslagcapaciteit van de CD. Een standaard DVD kan maximaal 4,7 GB aan gegevens, waardoor het ideaal is voor het afspelen van films en videogames. High-capacity DVD's kunnen bijna 17 GB opslaan van gegevens, maar meer kosten om te produceren dan de standaard disc. De DVD is de huidige standaard uitgeverij formaat voor de video game-industrie. Het blijft een populair formaat in de film publiceren, maar met de komst van HDTV's, zijn high-capacity Blu-ray-schijven aan populariteit wint over de DVD. DVD +/- R en DVD +/- RW discs functioneren precies zoals CD-R en CD-RW discs, maar vereisen een drive in staat is het branden van dvd-media.

Blu-ray, BD +/- R, BD +/- RW

De Blu-ray disc is de nieuwste optische formaat. Een standaard Blu-ray disc slaat tot 25 GB aan gegevens. De grote capaciteit van de Blu-ray disc is het tot een populaire opslagformaat voor het publiceren van high definition films; zijn enorme capaciteit maakt het mogelijk om een ​​hogere kwaliteit van de gegevens te houden dan de kleinere DVD. Net als zijn voorgangers, kan lege BD-R discs eenmaal worden geschreven door een BD-brander en BD-RE-schijven kunnen worden gewist en geschreven om meerdere keren.

CD-ROM, DVD-ROM en BD-ROM drives

Het enige functionele verschil tussen een CD, DVD en Blu-ray drive is de laser gebruikt om de optische gegevens op de schijf te lezen. CD-stations gebruik maken van een low-golflengte rode laser. Een DVD laser heeft een golflengte dan CD laser, waardoor zij zich op kleinere datapakketten. Blu-ray gebruikt een hoogfrequent blue-violet laser. Zowel de DVD en Blu-ray-drives zijn backwards-compatible met oudere optische formaten. Een CD-ROM drive kan alleen lezen van cd's. Een DVD-ROM drive kan elke DVD of CD lezen. Een Blu-ray drive kan alle drie de formaten lezen: CD, DVD en BD. A "brander" drive in staat is om het schrijven van gegevens op lege media. Net als de standaard drives, DVD en Blu-ray branders zijn backwards-compatibel met oudere media. Een CD-RW-station kan alleen branden CD media, kan een DVD-RW drive kan DVD en CD media te branden, en een BD-RE-station Blu-ray, DVD en CD media te branden.