Tutorial voor een formulier in Excel

Tutorial voor een formulier in Excel


Wanneer u gegevens uit een formulier te kopiëren naar een spreadsheet, kan het ingewikkeld en vrij snel verwarrend. Wilt u gegevens duidelijker in te voeren, zal de informatie te verbergen, of gewoon een aantrekkelijker gebruikersinterface voor een Excel-databank is opgeslagen, moet je kijken naar het creëren van een formulier. Formulieren zijn aantrekkelijker en bruikbaar is dan een reguliere spreadsheet en zijn vrij eenvoudig te maken.

Visual Basic Editor

Open een nieuwe spreadsheet. Typ in de headers voor al uw informatie, en voer de eerste vorm. Dit stelt de database deel van uw spreadsheet. Dubbelklik op het tabblad dat zegt: "Blad 1 'en typ een naam voor het blad. Sla de spreadsheet. Houd de "Alt" en druk op "F11" om de Visual Basic Editor, waarmee u uw formulier te maken te openen. Op het paneel Weergave, selecteer uw spreadsheet - die de naam die u hierboven gekozen zal hebben. Open het menu Invoegen en kies "UserForm." Een blanco formulier zal verschijnen op het scherm, net als de UserForm toolbox. Voordat u begint met het ontwerpen van de vorm, noem maar op: druk op "F4" om het venster Eigenschappen te openen, dubbelklikt u op het formulier, typ uw naam. Meestal zal programmeurs de vorm naam iets te kort en beschrijvend, zoals maken "UserInfoForm." Als u klaar bent, drukt u op "Enter."

U zult ook merken dat de nieuwe vorm zegt eenvoudig "UserForm 1" aan de top. Je wilt de kans om iets anders, zoals 'New Information User "te zeggen. Op het paneel Properties, dubbelklikt u op de "titel" eigenschap, typt u de nieuwe naam van uw formulier in en druk op "Enter."

Het ontwerpen van de Form

Gebruik de werkbalk om de verschillende delen van het formulier te maken. De tekstvak tool kan dozen waarin u elke vorm van data kunt typen. Klik op de toolbox knop die eruit ziet als "AB |," klik ergens op het formulier en trekken het tekstvak op het formulier. Selecteer het tekstvak, dubbelklikt u op het "Naam" veld onder Properties, en typ een naam zoals "ClientName". Label de vorm met behulp van het Label tool, die eruit ziet als een hoofdletter A), aan te wijzen wat de doos is voor.

Voeg wat knoppen met de knop tool. Zorg ervoor dat u de namen van deze knoppen, en de bijschriften te veranderen, op het menu eigenschappen. Elke vorm zou moeten hebben op zijn minst een een "Clear" knop 'Toevoegen' en. Wilt u een lijst-box te maken, toe te voegen, maar nog net geen zorgen over de items in het. Design en het formulier te bewerken totdat het eruit ziet zoals u dat wilt. Om iets te verwijderen, klikt u op het onderdeel en druk op de toets "Delete". Om het invoeren van gegevens zo eenvoudig mogelijk te maken, maakt de computer-based vorm vergelijkbaar met bestaande of papieren formulieren die je hebt. Als u klaar bent, Sla het formulier.

Codering van de knoppen

Open het menu Beeld en selecteer "Code" of druk op "F7". Dit zal een leeg venster waarin u de code die de bevoegdheden van de vorm kunt invoeren. Begin met het invoeren van de volgende code:

Private Sub Knop Toevoegen Naam
Dim Cout As Long
Dim wksht als Aantekenvel
Stel wksht = Worksheets ( "[Naam van uw werkblad]")

Typ in de naam van uw werkblad waar aangegeven. Vervolgens moet u het systeem te vertellen dat de eerste lege rij in de database te vinden. Gebruiken:

Count = ws.Cells (Rows.Count, 1) _
.end (XlUp) .Offset (1, 0) .Row

Vertel het systeem om te controleren of de tekstvakken spullen in hen hebt ingevoerd. In de volgende code, het type in de namen van de tekstvakken en plak ze in de vorm code.

Als Trim (ME. [TextBox naam] .Value) = "" Dan
Me. [TextBox] .SetFocus
MsgBox "Voer een onderdeelnummer"
Exit Sub
Stop als

Voeg vervolgens de code om de gegevens in de database kopiëren. Ervan uitgaande dat je drie tekstvakken en een listbox, hier is de code in te voeren.
wksht.Cells (Count, 1) .Value = Me. [TextBox 1 Naam] .Value
wksht.Cells (Count, 2) .Value = Me. [TextBox 2 Name] .Value
wksht.Cells (Count, 3) .Value = Me. [TextBox 3 Naam] .Value
wksht.Cells (Count, 4) .Value = Me. [ListBox naam] .Value

Voeg wat code om de gegevens te wissen:
Me. [TextBox 1 Naam] .Value = ""
Me. [TextBox 2 Name] .Value = ""
Me. [TextBox 3 Name] .Value = ""
Me. [ListBox naam] .Value = ""
Me.txtPart.SetFocus

Tot slot, drukt u op "Enter" twee keer en type in "End Sub". Sla de code, en sluit de Visual Basic-toepassing.

Het creëren van een Knoop

Op uw spreadsheet, zoekt u in de werkbalk Tekenen. Als u de gegevens van de gebruikers te verbergen, overschakelen op Blad 2 of 3. Teken een box op het scherm, en tweak om te kijken als een knop. Klik met de rechtermuisknop op één of andere tekst toe te voegen, klik met de rechtermuisknop opnieuw en selecteer "Macro toewijzen." Klik op de knop 'Nieuw' en voer de naam van uw vorm en dan "laten zien wat in", met behulp van het voorbeeld, moet het zeggen: "UserInfoForm.show".