Hoe vindt u een Application PID op een Mac

Hoe vindt u een Application PID op een Mac


Of u wilt een specifiek programma met kracht te sluiten op uw Mac OS X 10.9 computer of wil je gewoon meer details over een toepassing vinden, moet u het proces identificatienummer te vinden. Hoewel u misschien in staat zijn om een ​​bevroren app uit de Force Quit Applications venster te sluiten, is dit venster niet een lijst van alle processen die worden uitgevoerd op je Mac. Om alle processen, evenals hun PID's te bekijken, moet u de Activity Monitor of de Terminal gebruiken.

Met behulp van de Activity Monitor

U kunt de Activity Monitor hulpprogramma met Spotlight of in de map Hulpprogramma's te vinden. Het tabblad CPU, die alle lopende processen bevat, wordt standaard geselecteerd in het venster Activity Monitor. Zoek de toepassing in de kolom Process Naam en zoek de PID in de kolom PID. Ook kunt u meer informatie vinden over de toepassing in de map% CPU, CPU-tijd, draden, Idle Wake Ups en User columns.

Met behulp van de Terminal

Start de Terminal van Spotlight of vanuit de map Hulpprogramma's. Typ "ps -ax" zonder de aanhalingstekens in de Terminal en druk op "Enter" om de opdracht uit te voeren en alle processen die worden uitgevoerd op de Mac, samen met hun PID nummers weer te geven. Om een ​​proces onmiddellijk te beëindigen, type "doden [PID-nummer]", zonder de aanhalingstekens, waarbij het PID-nummer staat voor het proces dat u wilt stoppen; druk op Enter."