Tips voor het klonen van een harde schijf te gebruiken in een andere computer

Klonen van een schijf is een geweldige manier om de informatie die je hebt aan de ene computer naar een andere harde schijf. Klonen zorgt ervoor dat elk stukje informatie op uw computer is gekopieerd, en dat er geen bestanden achtergelaten achtergelaten op je oude schijf. Het is heel gemakkelijk om een ​​schijf te klonen van deze dag, met een aantal software-oplossingen gratis beschikbaar. U kunt eenvoudig klonen uw harde schijf op de Mac, Windows en Linux-systemen.

regenjas

Als u een Macintosh-computer, een geweldige manier te gebruiken om uw schijf te klonen naar de dito commando te gebruiken via de terminal applicatie. Terminal is te vinden in de map Hulpprogramma's, die is gevonden in de map Toepassing van uw harde schijf. Om dito lopen, zorg ervoor dat je de externe schijf aangesloten op de computer van waaruit u klonen. In terminal, type, zonder de aanhalingstekens:

"Dito -V -rsrc"

Na rsrc, sleept u het imago van uw harde schijf in de terminal. Dit zet uw harde schijf als de plaats van waaruit terminal kopieert. Daarna sleept u de afbeelding van de harde schijf waarop u wilt kopiëren naar het nieuwe station, en druk op "Enter." De inhoud van uw harde schijf zal nu kopiëren naar het nieuwe station.

Carbon Copy Cloner is een uitstekende gratis software die het zelfde ding de dito commando doet doet, maar maakt uw gekloonde kopiëren naar een Macintosh dmg-bestand, zodat snel te herstellen.

Windows

Er zijn vele Windows-gebaseerde software programma's beschikbaar om uw schijf te klonen. Drive Backup Express van Paragon Software is een geweldig stukje software die u kunt ofwel gratis downloaden, of te betalen voor een Pro-editie. De Pro-editie kunt back-ups voor Dual boot systeem, maakt het opstarten van uw back-up op een virtuele machine en zorgt voor incrementele back-ups.

Linux

Als u een Linux schijf te klonen, is er een grote gratis software beschikbaar genaamd Clonezilla. Clonezilla werkt als Norton Ghost, het klonen van de gebruikte delen van uw harde schijf naar een externe schijf. Er zijn twee versies, Clonezilla live voor eenmalig gebruik van de computer, en Clonezilla Server Edition (SE). Clonezilla SE kan back-up van 40 computers tegelijk. Niet alleen is Clonezilla beschikbaar voor Linux, maar het kan worden gebruikt op Windows en Macintosh OSX op Intel-machines.