Hoe te Best Pas virtueel geheugen in XP

Hoe te Best Pas virtueel geheugen in XP


Virtueel geheugen of de Windows pagefile, is een deel van de harde schijf van uw computer die de functie van het geheugen in Windows repliceert. Geheugen binnen Windows wordt gebruikt in een proces van adressen aan "brokken" van het geheugen om volgen wat delen van het geheugen worden actief gebruikt op de computer te houden. De pagefile in het spel komt, want er zijn maar een beperkt aantal geheugenadressen om rond te gaan --- langzamer processen worden verbannen om het om meer van het systeemgeheugen vrij om de prestaties te verhogen. De meeste programma's gebruik maken van de pagefile of er vrij geheugen of niet om de prestaties te verbeteren.

instructies

1 Vind uw totale systeemgeheugen, of RAM. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram 'Deze computer' op het bureaublad en kies 'Eigenschappen'. Het venster System Properties geeft informatie over uw computer, met inbegrip van het systeemgeheugen.

2 Houd het venster System Properties openen, en klik op de "Advanced" tab. Onder het tabblad Geavanceerd in het vak "prestaties", klikt u op de knop 'Instellingen'. Hierdoor wordt het venster Instellingen voor prestaties te openen.

3 Klik op de knop "Change" in het venster Instellingen voor prestaties, in de buurt van de bodem in het virtueel geheugen sectie. De Memory venster Virtual wordt geopend. In het venster Virtueel geheugen, selecteert u de "C:" drive in de top selectie box. Onder die doos zijn radio knoppen. Selecteer de "Custom Size" radioknop. In beide vakken aan de rechterkant, voer een nummer dat is 1,5 keer de totale systeemgeheugen die u eerder hebt opgenomen. Beide nummers moeten hetzelfde zijn, omdat dit zorgt voor een 'statische' pagefile en maakt snellere toegang.

4 Klik op de "Set" knop, klik vervolgens op "OK" en "OK" weer in het venster Instellingen voor prestaties. Klik op de knop "Toepassen" in het venster System Properties, en klik vervolgens op "OK." Het systeem vraagt ​​u de computer opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren. Klik op 'Start Now. "

Hints

  • Sluit alle geopende toepassingen vóór het aanpassen van uw virtuele geheugen.
  • Laat uw pagefile niet uit --- dit kan ertoe leiden dat uw systeem om zeer instabiel worden.