Hoe een alias Domain Name Maak

Als je toevallig een grote website te bedienen, kunt u een bepaald gedeelte van de site een eigen domeinnaam te geven. Bijvoorbeeld, als u een professionele website op www.yourname.com en een blog op diezelfde site op www.yourname.com/blog, kunt u de blog zijn eigen .com URL geven. Dit staat bekend als CNAME aliasing en kan gedaan worden door middel van een domeinnaam registrar. GoDaddy.com wordt gebruikt als basis voor deze demonstratie, maar het proces is vergelijkbaar voor elk domein registrar.

instructies

Het creëren van een CNAME-record

1 Meld u aan bij uw account op www.godaddy.com en selecteer "Domain Manager" in het menu "Mijn producten" op de linkerkant van het scherm.

2 Selecteer de website domeinnaam die u wilt wijzigen.

3 Scroll naar beneden ongeveer halverwege de pagina tot u een vakje vinden "Total DNS."

4 Klik op de link "Total DNS Control" om de CNAME controlepaneel te openen.

5 Klik op "Add New CNAME Record."

6 Typ uw tweede domeinnaam in het vak "Geef een alias." Bijvoorbeeld, type "http://yournameblog.com."

7 Typ de doelpagina domeinnaam in het vakje "Points to Host Name." Bijvoorbeeld, type "http://yourname.com/blog."

8 Stel de TTL aan "10." Dit vertelt de server om automatisch de cache van de nieuwe domeinnaam om de tien minuten.

9 Klik op 'OK'.

10 Wacht tot 24 uur om de nieuwe instellingen door te voeren. Nadat de instellingen zijn uitgevoerd, zal u in staat om het type "yournameblog.com" te vinden "yourname.com/blog."

Hints

  • U kunt deze methode ook gebruiken om subdomeinen te creëren. In plaats van het invoeren van een geheel nieuwe URL in stap 6, dan kunt u het type "http://blog.yourname.com."
  • Elk domein registrar heeft een iets ander proces voor het maken van CNAME-records. Zorg ervoor dat u de Help-bestanden, tutorials raadplegen of bellen met de steunlijn indien nodig.