Tutorial over hoe je een 2D CAD in Illustrator CS2 Draw

Tutorial over hoe je een 2D CAD in Illustrator CS2 Draw


Adobe Illustrator CS2 is een oudere versie van het programma (met de huidige versie wordt CS5), maar het is nog steeds op grote schaal gebruikt door veel particulieren en bedrijven voor een breed scala aan toepassingen, van het ontwerpen van borden en posters om het maken van afbeeldingen voor webpagina's. Sommige ontwerpers willen Illustrator gebruiken om 2D-CAD-tekeningen te maken. Terwijl professionele CAD modelleerders Illustrator zou voor dit doel, zijn er vele amateur 3D-modellen die wel gebruiken om de lay-outs voor de modellen die vervolgens in een ander programma.

instructies

1 Klik op de Illustrator snelkoppeling op je bureaublad om de toepassing te starten.

2 Ga naar de werkbalk en kies de "Pen" tool. Gebruik het gereedschap om ruwweg trekken de aandacht van de vorm van het gebouw, huis of een andere structuur die u wilt.

3 Selecteer de "Convert Point" tool. Klik op een punt in uw ontwerp waar u een gebogen lijn wilt, zoals een column of een erker. Pas de "Tangent" balken die aan weerszijden van het punt lijkt de vorm van de lijn in dat gebied te verfijnen. Herhaal dit met alle andere punten die het nodig hebben.

4 Selecteer "File" in het menu en kies "opslaan." In het dialoogvenster, de naam van het bestand, kies de locatie op te slaan op en sla het op als een standaard Illustrator (.ai) bestand. U kunt dit bestand in de meeste 3D-modellering toepassingen, zoals Maya, Blender en Cinema 4D importeren. Eenmaal daar, kunt u deze gebruiken als basis voor je modellering.