Hoe een notebook computer schoon

Hoe een notebook computer schoon


Notebook computers gaan overal. Ze zijn meegenomen naar het vliegveld, om de coffeeshop, de broodjeszaak en naar de bibliotheek. Langs de manier waarop ze de neiging om aantrekkelijk vuil, vuil en vingerafdrukken. Af en toe de tijd neemt om een ​​notebook te reinigen zal het in topconditie te houden en ervoor te zorgen dat de prestaties niet wordt beïnvloed door een teveel aan stof en vuil.

instructies

Het schoonmaken van een notebook computer

1 Bevochtig een papieren handdoek. Zorg ervoor dat het niet nat genoeg om te worden druipen. Met een droge papieren handdoek in de aanslag, veeg het scherm naar beneden met een zachte links naar rechts beweging te beginnen bij de bovenkant van het scherm. Doorgaan naar de bodem, dan droogt het scherm door zacht deppen met de droge papieren doek. Begint het drogen van de onderkant van het scherm alvorens naar boven.

2 Gebruik een tweede vochtige papieren handdoek vingerafdrukken uit andere glans componenten op de laptop, zoals het deksel te verwijderen. Nogmaals, zorg ervoor dat elk gebied dat onmiddellijk wordt gereinigd om de kleine kans van water zijn weg in de laptop te voorkomen drogen. Geen gebruik maken van deze methode op het toetsenbord, echter, zoals velen laptop toetsenborden hebben gaten die vrijwel direct leiden tot het inwendige van de laptop.

3 Hoe een notebook computer schoon

Dwingen vuil uit het toetsenbord met behulp van een spuitbus met perslucht. De perslucht werkt het beste als een kleine extender bevestiging kan worden gebruikt om de perslucht te dwingen onder de toetsen. Zorg ervoor dat u niet op de perslucht kan kantelen, en zich bewust zijn dat condensatie op de bus tijdens langdurig gebruik zou kunnen vormen.

4 Probe onder het toetsenbord met behulp van een paperclip, Q-tip of andere kleine, dun voorwerp. Als er een groot voorwerp onder het toetsenbord dat de perslucht niet kan bewegen, zal deze methode het voorwerp los zodat het kan worden verwijderd. Voorzichtig te veel kracht te gebruiken, aangezien het mogelijk is om de sleutels los.

5 Gebruik beslag slang van een stofzuiger om stof buiten te zuigen van de ventilator openingen op de notebook. Plaats de zuigslang mondstuk alleen zo dicht als het moet zijn om het stof te verwijderen, en vermijd het gebruik van een vacuüm met extreem sterke zuigkracht. Door dit te doen zal het stof van de ventilator en de interne componenten te verwijderen, zodat de warmte niet wordt opgesloten in de laptop.

Hints

  • Als een groot vreemd voorwerp onder het toetsenbord wordt gevangen en een sonde niet verwijderen, raadpleeg dan de handleiding van de notebook om te zien of er instructies over hoe de sleutels te verwijderen. De meeste notebook keyboards zorgen voor de sleutels af te nemen en weer vastgemaakt als de juiste procedure is followed.Keyboards mag nooit worden schoongemaakt met een vochtige doek, maar sommige van de vingerafdrukken op een glossy toetsenbord kan worden verwijderd met een droge doek.
  • Gebruik geen perslucht op de ventilator ventilatieopeningen. Dit zal een deel van het stof in openingen van de notebook te verwijderen, maar het kan ook een deel van de stof dieper in te duwen.