Hoe kan ik mijn harde schijf upgrade op een Thinkpad T61

Hoe kan ik mijn harde schijf upgrade op een Thinkpad T61


De IBM Thinkpad T61 laptop computer wordt geleverd met een 100 GB harde schijf. Als u gebruik maakt van grotere bestanden en programma's en hoeft u niet langer genoeg ruimte is, kunt u de harde schijf met een nieuwe die een grotere capaciteit heeft vervangen. de harde schijf vervangen op een IBM Thinkpad is makkelijker dan bij de meeste andere laptop modellen, omdat het niet bevindt zich onder het moederbord of achter andere onderdelen.

instructies

1 Koop een vervangende harde schijf die sized om te passen in een laptop geval (zie bronnen hieronder).

2 Schakel de Thinkpad laptop en sluit de deksel. Draai de laptop over, zodat u de onderkant van de behuizing kan zien. Duw op de verhoogde klink dat de batterij vastklikt en trek de batterij van je af. Til de batterij uit de zaak en zette het op een veilige plaats.

3 Zoek de enige schroef die de plastic cover over de harde duik op zijn plaats in de rechterbovenhoek van de zaak. Verwijder de schroef en trek de plastic kap. Pak beide zijden van de blootgestelde harde schijf en schuif deze uit de zaak.

4 Trek de twee rubberen stoppers aan weerszijden van de vaste schijf. Plaats de stoppers aan de zijkanten van de vervangende harde schijf. Duw de nieuwe harde schijf in de open sleuf tot deze vastklikt. Zet de plastic kap weer op en sluit de schroef.

5 Pop de batterij weer op zijn plaats en draai de Thinkpad terug over. Open het deksel en druk op de knop. Wacht tot de laptop is geladen zodat de harde schijf is operationeel.

Hints

  • Als u niet wilt openen van uw laptop. U kunt ook gewoon een externe harde schijf aan te sluiten op een van de USB-poorten (zie bronnen hieronder) .De nieuwe harde schijf zal niet een besturingssysteem geladen, dus je moet de herstel-cd die bij IBM kwam zetten laptop in het cd-station en volg de instructies op het scherm om het besturingssysteem te installeren.
  • Sla alle belangrijke bestanden en programma's die u nodig na het vervangen van de harde schijf door ze te kopiĆ«ren naar een beschrijfbare cd of USB Jump Drive.