Hoe kan ik Problemen met een ASUS P4P moederbord?

Hoewel de ASUS P4P serie moederborden is niet meer in productie, zijn er nog duizenden computers met de high-end moederbord geïnstalleerd. Om deze reden, ASUS biedt nog BIOS en driver ondersteuning voor de eenheid en de serie blijft een favoriet onder oudere Intel chipset computer liefhebbers. Eigenaren van de ASUS P4P serie moederborden melden enkele daadwerkelijke hardware problemen met het moederbord, en de meeste problemen met de raad van bestuur worden opgelost zonder een bezoek aan de lokale computer winkel. Door het volgen van een paar eenvoudige stappen voor probleemoplossing, kunnen de meeste gebruikers voorkomende problemen met een P4P moederbord op hun eigen te corrigeren.

instructies

1 Back-up van de gegevens en informatie op de harde schijf van uw pc indien mogelijk. Kopieer de informatie naar een USB-stick of harde schijf. Als alternatief, het branden van de informatie aan dvd's.

2 Controleer of het netsnoer aansluiting intact is. Controleer ook het toetsenbord en monitor kabelverbindingen. Probeer de computer op te starten.

3 Trek het netsnoer en andere kabels van de pc. Zet de computer op een tafel of een ander plat werkoppervlak. Zet uw neus dicht bij de achterzijde van de PC en de geur van de voeding gebied meestal in de buurt van de top op de meeste desktop computers. Als de pc niet wordt ingeschakeld bij allen en een verbrande geur komt uit de voeding (PSU), het probleem is waarschijnlijk een uitgebrande PSU. In dit geval moet u de PSU vervangen.

4 Gebruik de Phillips schroevendraaier om de schroeven op het deksel geval paneel te verwijderen. Verwijder de afdekplaat van de behuizing.

5 Verwijder de CPU-ventilator, processor, geheugen modules en de videokaart uit de ASUS P4P moederbord. Reinig het contact randen op de geheugenmodule en videokaart met een pluisvrije doek of handdoek, dan opnieuw plaatsen van de componenten in hun slots. Sluit alleen het netsnoer en de kabel van het toetsenbord, dan proberen om de computer op te starten. Als de computer nog steeds niet opstart, moet u het netsnoer en de kabel van het toetsenbord.

6 Controleer de elektrische bedrading verbinding van de voeding naar de ASUS P4P moederbord. Controleer of het harnas connector is strak en veilig in de sleuf op het moederbord. Steek de stekker in het stopcontact en de stekker van het toetsenbord, dan proberen om de computer op te starten.

7 Koppel het lint kabels van de harde schijven, optische drives en andere media opslagapparaten. Verwijder alle andere kaarten of apparaten uit de P4P moederbord met uitzondering van de videokaart. Steek de stekker in het stopcontact en de stekker van het toetsenbord, dan proberen om de computer op te starten. Als de pc bevoegdheden, een hardware-conflict met één van de kaarten of apparaten die u verwijderd. Steek de kaarten en apparatuur in een voor een, probeer dan aan de macht op de pc na elke verbinding. Ga hiermee door totdat u de kaart of het apparaat waardoor het conflict te vinden. Verwijder het apparaat waardoor het conflict uit de machine.

8 Verwijder de videokaart uit de sleuf. Vervang deze door een reserve-eenheid. Probeer de computer op te starten.

9 Verwijder de geheugenmodules uit de ASUS P4P moederbord. Vervang de modules door nieuwe, dan proberen om de computer op te starten.

10 Verwijder de CPU-ventilator en de processor voor het moederbord. Installeer een extra processor en terug te plaatsen de CPU-fan.

11 Onderzoek het oppervlak van de ASUS P4P moederbord en kijk voor verbrande of beschadigde condensatoren of weerstanden. Als het moederbord is verbrand of beschadigd condensatoren of weerstanden, moet u het moederbord te vervangen.