Hoe Active Directory-beheerprogramma's installeren

Hoe Active Directory-beheerprogramma's installeren


Het besturingssysteem Windows 2000 kwam met Active Directory-beheerprogramma's die hielpen netwerkbeheerders beheer van bronnen in het netwerk. De beheerprogramma's zijn niet standaard geïnstalleerd wanneer de beheerder de Windows 2000 server-besturingssysteem is geïnstalleerd. Active Directory is een server bron die gebruikers machtigingen, delen van het apparaat en andere netwerkapparaten permissies regelt. De gereedschappen toegevoegde extra utilities, dus Windows 2000-beheerders kunnen werken met oudere besturingssystemen voor compatibiliteit.

instructies

1 Plaats de installatie-cd van Windows in het station. Dubbelklik op 'Deze computer' op uw bureaublad. Dubbelklik op de stationsletter voor uw installatie-cd om de bestanden te bekijken.

2 Dubbelklik op de "i386" directory op de CD. In deze map, dubbelklik op het bestand met het label "Adminpak.msi." Een wizard wordt geopend.

3 Klik op "Next" op de wizard-venster. De beheerprogramma's vereisen slechts een paar extra bestanden, dus het duurt slechts enkele seconden voor de software te installeren.

4 Klik op "Finish" in het laatste scherm en sluit het venster "Deze computer". De toegevoegde tools worden gezien dat de volgende keer dat u het Active Directory-hulpprogramma te openen.