Hoe maak je een DivX Play in Windows Media Player

Hoe maak je een DivX Play in Windows Media Player


Windows Media Player is een van de meest gebruikte muziek- en videospelers te wijten aan het feit dat het is vooraf geïnstalleerd op de meeste computers met een Windows-besturingssysteem. U kunt Windows Media Player gebruiken om vele bestandstypen waaronder WMA, MP3, WAV, WMV en AVI spelen. Helaas zullen de meeste versies van Windows Media Player niet kunt u de DivX-video-formaat af te spelen zonder extra software geïnstalleerd. Gelukkig, het installeren van de benodigde software is eenvoudig en kan gedaan worden zonder enige monetaire kosten.

instructies

Hoe maak je een DivX Play in Windows Media Player

1 Zet uw computer en open een internet browser zoals Internet Explorer of Mozilla Firefox. Ga naar DivXMovies.com of DivX.com en navigeer naar de sectie "Codec" van de site.

2 Download de DivX codec voor uw Windows-besturingssysteem. Kies de codec bij uw specifieke versie van Windows, of het nu Vista, XP of een andere versie. Klik op de download link, selecteer een download bestemming en klik op "OK" om te beginnen met downloaden.

3 Wacht tot de download klaar is en dubbelklik op het gedownloade codec-bestand om het installatieproces te starten. Volg de instructies op de installatie-wizard voor het invullen van een volledige installatie van de codec. Start de computer opnieuw nadat de installatie is voltooid.

4 Open Windows Media Player door te klikken op het menu "Start" te kiezen voor "Alle Programma's" en te kiezen voor "Windows Media Player." Klik op het menu "Bestand" en kies "Open" uit het drop-down menu. Zoek het DivX-bestand dat u wilt afspelen en klik op "OK." Zorg ervoor dat het videobestand speelt zonder fouten.

Hints

  • U moet de laatste versies van DirectX en Windows Media Player voor het downloaden van de DivX codec geïnstalleerd.