De geschiedenis van de Schepping Tumblr's

De geschiedenis van de Schepping Tumblr's


Micro-blogging platform Tumblr was het geesteskind en de creatie van een jonge programmeur. In slechts een paar jaar, Tumblr groeide van een twee-man operatie om een ​​bedrijf met honderden werknemers, miljoenen aan venture capital financiering en het hoofdkantoor in New York City. Miljoenen bloggers inmiddels aangemeld om te profiteren van Tumblr is makkelijk te gebruiken, in verkorte vorm de inhoud posten en community features nemen.

David Karp

Geboren in 1986, David Karp is een van de jongere CEO's die er zijn. Zijn interesse in de programmering begon op de leeftijd van 11, toen hij begon het bouwen van websites voor lokale bedrijven na het lezen van "HTML voor Dummies." Hij werd toegelaten tot een elite wetenschap middelbare school in New York City, maar besloot om uit te laten vallen op de leeftijd van 15 tot en met zijn eigen bedrijf, waarin hij Davidville noemde draaien. Hij had het vaak over zijn leeftijd te liegen te krijgen en te houden klanten, maar de regeling uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen.

oprichting

Toen Karp 19 was, ving hij op om een ​​nieuwe bloggen modewoord - "tumblelog," verwijzend naar verkorte vorm blog posts. Na te wachten om te zien of er een apart platform voor tumblelogs zou ontstaan, Karp besloten om er zelf een te starten. Tumblr officieel gelanceerd op 1 november 2007, na een paar maanden in beta-modus. In eerste instantie, de enige andere werknemer was een programmeur met de naam Marco Arment.

Groei

Met de media-aandacht in de richting van zowel Karp zichzelf en zijn innovatief platform, Tumblr de populariteit begon te groeien. Gebruikers werden getrokken naar de site van de gemeenschap functies, zoals de mogelijkheid om andere bloggers en "als" of "Reblog" hun posten te volgen. Andere populaire functies zijn onder meer de mogelijkheid om uw blog aan te passen aan uw wensen, hetzij door te kiezen voor een premade thema en het wijzigen van de kleuren en andere attributen of door het creëren van een eigen thema van de grond af.

Heden

Met ingang van mei 2014, Tumblr biedt werk aan 254 mensen, gastheren 187.200.000 blogs bevatten 83100000000 berichten, en voegt aan deze post telling van 90.800.000 per dag. Yahoo, Inc. gekocht Tumblr in juni 2013 en het bedrijf opereert nu als een dochteronderneming van Yahoo.