Hoe maak je een flash drive als NTFS formatteren

NTFS of New Technology File System, is het systeem dat wordt gebruikt voor bestandsbeheer op alle moderne versies van het Windows-besturingssysteem. De voordelen van dit bestandssysteem zijn verbeterde prestaties, meer veiligheid en datacompressie. Standaard echter Windows-gebruikers mogen alleen herformatteren flash drives één van twee formaten: FAT of FAT 32. De procedure voor het opnieuw formatteren van een flash drive als NTFS gaat om een ​​paar extra stappen, maar het is niet al te complex.

instructies

opmaak

1 Zet de computer aan en plaats de flash drive in een vrije USB-poort. Log in op Windows.

2 Zoek het pictogram 'Deze computer' op uw bureaublad en klik met de rechtermuisknop op. Selecteer "Beheren" uit de lijst van opties; dit zal het venster "Computerbeheer" te openen. Bekijk de lijst aan de linkerkant van het venster en klik op de optie genaamd "Device Manager." Vouw de optie 'Disk Drives' aan de rechterkant van het venster.

3 Geef je mening over de onder "Disk Drives" en klik met de rechtermuisknop op de lijst die overeenkomt met uw geïnstalleerde flash drive inzendingen. Selecteer de optie "Eigenschappen"; een nieuw venster verschijnt. Ga naar het tabblad "Beleid" en klik op de radioknop naast de optie 'Optimaliseren voor prestaties. " Klik op 'OK'.

4 Dubbelklik op het pictogram "My Computer" en zoek de vermelding voor uw flash drive. Klik met de rechtermuisknop op de lijst en selecteer "Format" uit de lijst met opties. Klik op de pull-down menu label "File system" en selecteer "NTFS" uit de lijst met opties. Klik op "Start."

5 Laat de opmaak procedure te voltooien, klik met de rechtermuisknop op de vermelding van uw flash drive. Selecteer "Eject" uit de beschikbare opties; U kunt nu verwijdert de geformatteerd flash drive van uw computer.

Hints

  • Opnieuw formatteren van een flash drive in NTFS formaat zal zijn dossier capaciteit overal te verhogen met 5 tot 40 procent; echter, zal de tijd die nodig is om bestanden op te slaan naar de drive toenemen.
  • Zodra de drive wordt geformatteerd naar NTFS, is het cruciaal dat u de schijf goed uitgeworpen voordat u deze uit de computer. Doet u dit niet kan leiden tot een beschadigd bestandssysteem.
  • Een NTFS-geformatteerde flash drive kan een kortere levensduur dan een FAT of FAT 32-drive; flash drives hebben een beperkt aantal schrijft beschikbaar is en NTFS logt elke wijziging, wat resulteert in een verhoogde write-activiteit.
  • Veel andere besturingssystemen niet herkent het NTFS-bestandsformaat, met inbegrip van versies van Windows voorafgaand aan XP.