Hoe maak je een wachtwoord voor de veilige modus in Windows XP instellen

Veilige modus in Windows is een speciale diagnostische modus waarin uw computer draait het absolute minimum van de bestuurders. Het stelt u in te diagnosticeren en oplossen van problemen met de computer, bijvoorbeeld het wegwerken van spyware, web search werkbalken Trojaanse paarden en andere kwaadaardige applicaties. Toch kan de veilige modus een veiligheidsrisico opleveren, want als iemand uw pc in de veilige modus opnieuw opgestart, kunnen ze voorbij uw wachtwoorden en toegang tot uw pc. U kunt de toegang tot uw pc te beperken door het instellen van een beheerderswachtwoord voor de veilige modus op uw PC. Hier is hoe:

instructies

1 Hoe maak je een wachtwoord voor de veilige modus in Windows XP instellen

Zet de computer uit. Na 20 seconden, herstart uw computer in de Veilige modus. Hier is hoe: Als uw computer opstart, tikt u herhaaldelijk op F8 zodra het logo van uw computer verschijnt (Dell, Compaq, of ander logo) Wanneer het scherm "Geavanceerde opstartopties" verschijnt, gebruikt u de pijltoetsen op uw toetsenbord om hoogtepunt. de optie 'Veilige modus'. Druk op de "Enter"

2 Hoe maak je een wachtwoord voor de veilige modus in Windows XP instellen


* Kies het besturingssysteem Windows XP dat u (XP of Professional) te gebruiken. Druk op Enter." Dit zal Veilige modus laden op de PC. Wanneer de veilige modus is geladen, zal het brengen het welkomstscherm.

3 Hoe maak je een wachtwoord voor de veilige modus in Windows XP instellen


Klik op het icoon "Administrator" om in te loggen. Klik op "Yes" om niet te gebruiken "System Restore-modus."

4 Hoe maak je een wachtwoord voor de veilige modus in Windows XP instellen


Klik op de knop "Start" in de linker bovenhoek van uw pc. Klik op "Run" en typ "control userpasswords" in het dialoogvenster Uitvoeren. Druk op Enter." Dit zal een venster dat u de mogelijkheid om "Kies een taak" of zal geven "Kies een account te veranderen." Klik op de "Administrator" Option.

5 Selecteer "Verander mijn wachtwoord" uit de lijst met opties die wordt weergegeven. Vul het huidige en het nieuwe wachtwoord in het desbetreffende tekstvak. Klik op "OK." Noteer alle wachtwoorden die u hebt ingesteld. U krijgt de mogelijkheid van het gebruik van een wachtwoord hint hebben.

6 Sluit het venster "User Account". Herstart Windows. Zolang u niet op een toets (zoals de F8-toets), zal uw pc opnieuw op te starten in de normale modus.

Hints

  • Het wordt aanbevolen dat u uw wachtwoorden ten minste een keer veranderen elke andere maand of twee om uw computer beter te beveiligen.
  • Het is essentieel dat u uw wachtwoord op te nemen of te gebruiken op een andere manier om het te onthouden, omdat je het nodig hebt in het geval dat je spyware of adware te verwijderen.
  • Het is essentieel dat je stroom met verblijf "Windows Update" om te voorkomen dat "Internet wormen."