How to Change 120V tot 240V

How to Change 120V tot 240V


In Noord-Amerika, de meeste elektrische stopcontacten hebben een rating van 120 volt. Dit is echter niet het geval overal ter wereld. In Europa, bijvoorbeeld stopcontact heeft een rating van 240 volt. Dit kan dingen moeilijk maken als je wilt een Europees apparaat te importeren en te gebruiken in Noord-Amerika, of als u wilt een Amerikaanse toestel in Europa gebruiken. De oplossing voor het veranderen 120 volt stopcontact 240 volt tot een step-up transformator. Een step-up transformator, wanneer geplaatst tussen het toestel en de muur spanning, zal u toelaten om 120 volt stopcontact te gebruiken om een ​​240-volt appliance te draaien. Omdat de configuratie van de stekkers is anders in verschillende regio's, kunt u ook vinden het nodig om plug-adapters gebruiken.

instructies

1 Steek de step-up transformator in het 120-volt stopcontact. Gebruik een plug adapter indien nodig.

2 Zet de schakelaar op de transformator, als die er is. Een 240-volt uitgangssignaal is nu beschikbaar.

3 Sluit een apparaat of elektronisch apparaat in de 240-volt aansluiting op de transformator. Gebruik een plug adapter indien nodig.

Hints

  • Als u wilt een 120-volt toestel werken met 240-volt stopcontact te maken - bijvoorbeeld als u gebruik wilt maken van een Amerikaanse scheerapparaat in Europa gebruiken - krijgt u een step-down transformator in plaats nodig hebben. De procedure voor het gebruik van een verlagingstransformator is precies hetzelfde als het gebruik van een step-up transformator; alleen de spanningen omgekeerd.
  • Controleer het vermogen van uw transformator en het apparaat. Neem niet meer dan het aantal ampère de transformator is geschikt voor uw toestel.