How to Change Default Font in Windows

How to Change Default Font in Windows


Het Windows-besturingssysteem biedt u de flexibiliteit om het uiterlijk op basis van uw voorkeuren te wijzigen. inclusief menu's, pictogrammen en titelbalken - - U kunt elk van zijn onderdelen aan te passen met behulp van een breed scala aan opties gegeven om u als gebruiker. Hier ziet u hoe het type, de grootte en de kleur van het standaard systeem lettertype voor Windows wijzigen.

instructies

Windows XP-gebruikers

1 Klik met de rechtermuisknop op uw bureaublad. Selecteer 'Eigenschappen'. Dit zal een apart venster te lanceren voor "Eigenschappen voor beeldscherm."

2 Klik op het tabblad met de titel "Appearance." Klik op de knop "Geavanceerd".

3 Klik op het menu drop-down in het vak "Items". Selecteer het element van Windows (iconen, menu's, titelbalken etc.) waarvan lettertype dat u wilt wijzigen.

4 Klik op de "Font" drop-down menu om het lettertype te veranderen (naar opties zoals Times New Roman, Arial, Tahoma, Courier New) Klik op de "Size" drop-down menu om de lettergrootte te wijzigen.

5 Klik op 'Toepassen'. Klik op 'OK'.

Windows Vista of 7 gebruikers

6 Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies "Personaliseer."

7 Klik op "Windows Kleuren en uiterlijk."

8 Klik op de link "Open Eigenschappen van klassieke vormgeving voor meer kleuropties."

9 Klik op de "Advanced ..." knop in de "Appearance Settings" dialoogvenster.

10 Klik op de "Font" drop-down menu om het lettertype te veranderen (naar opties zoals Times New Roman, Arial, Tahoma en Courier New). Klik op de "Size" drop-down menu om de lettergrootte te wijzigen. Klik op 'Toepassen'. Klik op 'OK'.