Multimode Display Port Vs. Display Port

DisplayPort is een interface die beschikbaar zijn op uw computer kan zijn, vooral als het is gemaakt door Apple, Lenovo, HP, Dell en Alienware. De DisplayPort-logo verschijnt naast het logo zelf en je kunt het gebruiken om aan te sluiten op een compatibele monitor of HDTV. Uw computer kan een eenvoudige DP pictogram bestaan ​​als het gewone, of een DP ++ pictogram dat uw computer aangeeft ondersteunt multi-mode DisplayPort voor gebruik met verschillende soorten data.

Achtergrond

DisplayPort-technologie is te vinden op televisies, monitoren en computers. Zoals met HDMI, kunt u een bron aansluiten, zoals uw computer naar uw televisie met een DisplayPort-kabel. Net als HDMI, DisplayPort draagt ​​zowel audio als video data in high-definition voor gebruik met uw HDTV. DisplayPort en multi-mode, die soms bekend staat als dual mode DisplayPort, voegt de extra functie te kunnen de DP signaal te converteren naar andere formaten, waaronder HDMI en DVI, met behulp van een adapter.

Identificatie

Multi-mode of dual-mode DisplayPort kan worden geïdentificeerd met een DP ++ logo op oudere computers. Dit logo voegt twee plus borden naar de linkerkant van de traditionele DisplayPort-logo, dat is een witte letter "P" in een zwarte letter "D". Echter, de DisplayPort website officieel beschrijft pictogrammen voor regelmatige en multi-mode als dezelfde letters logo, zonder de plus tekenen. Daarom kan het apparaat multi-mode DisplayPort ondersteunen, zelfs als het gebruik maakt van de vlakte logo.

Betekenis

Omdat traditionele DP is niet compatibel met andere soorten signalen, moet u de input en output apparaten die beide bieden DP-poorten als je geen adapter te gebruiken. U kunt echter in staat om een ​​DisplayPort-uitgang te gebruiken met een invoerapparaat als u een actieve adapter aan te schaffen. De adapter zelf zendt het signaal naar DP naar HDMI of DVI, bijvoorbeeld. Als u een passieve adapter te kopen, zult u niet in staat zijn om een ​​DisplayPort-uitgang te koppelen met een passieve kabel. Echter, multi-mode output apparaten zijn in staat om te werken met een passieve adapter, die je meestal kunt kopen voor een lagere prijs.

overwegingen

Multi-mode DisplayPort-technologie maakt gebruik van een kleinere, meestal goedkoper adapter, omdat de haven zelf de verbinding met een HDMI- of DVI-kabel detecteert en schakelt de transmissie-modus. De adapter zelf niet het signaal om te zetten en is alleen geschikt voor het verzenden van data in één richting. Vergeet niet dat, terwijl DisplayPort zowel audio als video kan ondersteunen, kan de fabrikant niet de audio-ondersteuning. In aanvulling op deze, DVI is een video-only-technologie, dus je moet een extra audio kabel te gebruiken.