Hoe maak je File Type Verenigingen in Windows XP wijzigen

bestandstype verenigingen helpen Windows XP identificeren van de programma's die nodig zijn om bepaalde bestanden of applicaties te openen. Tekstbestanden (.txt) worden geopend met Kladblok of Word tijdens het MP3-bestanden zijn gekoppeld aan Windows Media Player of iTunes. Maar meer dan één toepassing kan worden gebruikt om verschillende soorten bestanden te openen. U kunt een file-type verenigingen veranderen in Windows XP om de standaard voor alle bestanden van hetzelfde type één applicatie.

instructies

Change File Type Verenigingen in Windows XP

1 Klik op het menu Start met de muis of druk op de "Windows" toets op je toetsenbord.

2 Klik op de optie 'My Computer' in het menu Start.

3 Klik op het tabblad 'Extra' langs de menubalk.

4 Klik op de optie "Folder Options".

5 Klik op het tabblad "View".

6 Zorg ervoor dat de "verbergen voor bekende bestandstypen" niet is aangevinkt, zodat je de volledige bestandsnamen in Windows XP, met inbegrip van bestandstype verenigingen kunnen zien.

7 Klik op "OK" en sluit het venster "Mapopties".

8 Klik met de rechtermuisknop op een bestand dat u wilt wijzigen.

9 Klik op de optie "Eigenschappen" in de juiste klik context menu.

10 Klik op de knop "Openen met ..." in het venster "Eigenschappen". Merk op dat het bestand al kan hebben een bestandstype vereniging bewaard voor het (het zal het pictogram van de bijbehorende toepassing weer te geven). Wees ervan bewust dat de knop kan worden onderschrift "Change ..." in plaats van "Open met ...", afhankelijk van de versie van Windows XP die u gebruikt.

11 Klik op een toepassing om een ​​ander type bestand vereniging voor uw geselecteerde bestand te kiezen. U kunt ook klikken op "Browse" als de toepassing die u wilt gebruiken voor uw nieuwe bestandstype vereniging niet wordt vermeld.

12 Klik op "OK" als je eenmaal een bestandstype vereniging hebben gekozen.

Hints

  • Tijdens de installatie zal een toepassing die u vraagt ​​of u alle bestanden van hetzelfde type te associëren met het. Windows Media Player is een goed voorbeeld, net als WinZip (een bestand decompressie hulpprogramma). Volg de installatie zorgvuldig en maken bestandskoppelingen om te vermijden dat het later te doen.
  • Zorg ervoor dat je niet bestandstypen associëren met applicaties die niet in staat is het uitvoeren van de geselecteerde bestanden. Dit kan leiden tot fouten totdat u uw bestand verenigingen terugkeren naar de oorspronkelijke vorm of corrigeren naar de juiste vereniging.