MS Outlook-agenda Tutorial

MS Outlook-agenda Tutorial


Microsoft Outlook wordt het meest gebruikt als een e-mailtoepassing. Echter, Outlook heeft vele andere handige functies die u kunnen helpen thuis of op het werk. Een dergelijke functie is Outlook kalender, waarmee u te maken en bijhouden van afspraken, vergaderingen plannen en herinner jezelf over belangrijke data en gelegenheden. Leer hoe u de kalender efficiƫnter en georganiseerd te zijn.

Kalender Appearance

MS Outlook-agenda Tutorial


De standaardweergave voor uw Outlook-kalender is de hele maand. U kunt echter het aantal weergegeven in uw Outlook-agenda dagen aan te passen. Als u een volledige schema, kunt u op "Day" aan de bovenkant van de agenda om alleen de huidige dag het schema weer te geven. "Work Week" zal maandag weer te geven tot en met vrijdag, en "Week" zal een volledige zeven dagen laten zien.

Als uw werk week is niet de standaard van maandag tot vrijdag, kunt u deze instelling wijzigen. Ga naar het menu "Extra" en selecteer "Opties." Klik op de knop "Kalender Options". Schakel de selectievakjes voor de dagen van de week die u wilt weergeven, en duidelijk degenen die je niet doen. Verander de eerste dag van de week, indien gewenst, evenals het tijdstip van de dag u wilt dat uw Outlook-agenda te beginnen. U kunt zelfs de achtergrondkleur van uw Outlook-agenda door het selecteren van een andere kleur in de "Background Color" lijst onder 'Agenda-opties. "

Afspraken en vergaderingen

MS Outlook-agenda Tutorial


U kunt een afspraak of vergadering eenvoudig toe te voegen aan uw Outlook-agenda door met de rechtermuisknop te klikken op de kalender en een optie te selecteren, zoals "Nieuwe afspraak" of "New Meeting Request." Als u "Afspraak", een venster "Nieuwe afspraak" wordt geopend. Typ in de details van de afspraak en selecteer een tijd en datum. Een venster "New Meeting Request" is gelijk aan het venster "Nieuwe afspraak", behalve dat het bevat ook velden voor een e-mailadres waarop u de aanvraag te verzenden. Hierdoor kunt u afspraken met uw contacten via e-mail plannen.

Als u een e-mail in Outlook met de details voor een nieuwe afspraak, kunt u snel toevoegen aan uw Outlook-kalender door te klikken op de e-mail in uw inbox en te slepen naar de kalender in het taakvenster. Wanneer u het e-mailbericht laten vallen op de kalender, zal een venster "Nieuwe afspraak" te openen met de tekst van de e-mail in het lichaam van het venster. Selecteer een begindatum en tijd, en vervolgens op te slaan en sluit het venster toe te voegen aan de agenda.

meerdere agenda

MS Outlook-agenda Tutorial


Get verder georganiseerd door het creƫren van meerdere agenda's in Outlook. Bijvoorbeeld, wilt u misschien een werk kalender, een kalender voor afspraken van uw familie en zelfs een andere kalender voor afspraken in verband met school of een speciale groep.

Als u meerdere agenda's maken in Outlook, ga naar het menu "Bestand", ga naar "Nieuw" en selecteer "Map." Typ een naam voor de tweede kalender en klik op "Kalender" onder "Selecteer Waar Place Items." Klik op 'OK'. Herhaal deze stappen als u meer agenda's nodig.

In het paneel 'kalender navigatie aan de linkerkant van de kalender, zet een vinkje naast de agenda's die u wilt weergeven in het hoofdvenster van Outlook kalender venster. De agenda's worden naast elkaar weergegeven.