Hoe maak je een sjabloon in WordPerfect aanmaken

Hoe maak je een sjabloon in WordPerfect aanmaken


WordPerfect is een tekstverwerkingsprogramma dat al sinds de jaren 1980 is geweest. Terwijl de populariteit van de software is afgenomen sinds die tijd, vele trouwe gebruikers nog steeds gebruik van Wordperfect voor zijn geavanceerde tekstverwerking functies, waaronder de mogelijkheid om eenvoudig templates te maken. Sjablonen worden gebruikt om de basisstructuur documenten dat op een regelmatige basis te creëren. Wordperfect maakt het eenvoudig voor gebruikers om templates op basis van elk type document te maken.

instructies

1 Maak een normale sjabloon in Wordperfect. Ga naar het menu "Bestand" en kies de "Nieuw van Project." Klik op "Opties" en selecteer "Create WP Template." Kies de optie "Customize Template" om te beginnen met het opzetten van uw template.

2 Typ tekst in het document dat zal worden in elk exemplaar van het document dat u wilt maken van deze template. Als u het creëren van een zakelijke brief sjabloon, wordt deze tekst ook uw adres, telefoonnummer, faxnummer en alle andere informatie die je moet elke keer dat u een nieuw document typen. Als u een logo, altijd opnemen in het document.

3 Plaats een afbeelding, zoals een logo, dat zal altijd in het document type dat u aan het maken bent. Ga naar het menu "Invoegen", en kies de optie "Beeld". Blader naar de locatie van de foto op uw computer, en klik om deze te plaatsen.

4 Stel de tekst eigenschappen voor het document. Selecteer de tekst die u wilt wijzigen, en gebruik maken van de drop-down menu lettertype om lettertype en kleur te selecteren. Wijzig elke sectie van de tekst aan de manier waarop u het wilt elke keer dat u een document te baseren op deze sjabloon kijken verschijnen.

5 Sla uw document in het menu "Bestand". Het zal automatisch opslaan als een sjabloon die u kunt elke keer dat u een document op basis van uw nieuwe document sjabloon gebruiken.