Ik kan geen verbinding maken met de POP3-mailserver

Ik kan geen verbinding maken met de POP3-mailserver


Veel e-gebruikers de voorkeur aan het gebruik van e-mailprogramma's zoals Microsoft Outlook voor het controleren van e-mail via een website zoals Outlook kan worden geconfigureerd om uw e-mail wachtwoord op te slaan in plaats van dat u hoeft het wachtwoord elke keer dat u wilt controleren of er nieuwe berichten zijn. Outlook kan ook open blijven en voortdurend controleren of er nieuwe berichten in plaats van om uit te loggen en terug in een webmail website. U kunt op tijden, echter, vinden dat Outlook kan geen verbinding maken met uw e-mailprovider POP3-server om te controleren of er nieuwe berichten. Hier zijn het oplossen van problemen stappen om dit probleem op te lossen.

instructies

1 Open een internetbrowser en kijk of je kunt bladeren door webpagina's. De meest voorkomende oorzaak voor Outlook niet aan te sluiten op een POP-server is dat er gewoon geen internetverbinding beschikbaar. Als u niet in staat om alle websites surfen, uw internetverbinding naar beneden, waardoor het onvermogen om verbinding te maken met de POP-server, en je zal moeten oplossen voor een algemeen verlies van toegang tot internet.

2 Ga naar het account management scherm. In Microsoft Outlook, wordt dit vinden onder het menu 'Extra' en wordt doorgaans aangeduid met "Accounts", "E-mailaccounts" of "Accountinstellingen." Andere programma's kunnen verschillende terminologie te gebruiken.

3 Open je 'Accountinstellingen' en controleer of de juiste POP3-server adres. Als een woord in de naam van de server is gespeld of zelfs een hoofdletter, zal het programma niet in staat om verbinding te maken met de server. Neem contact op met uw provider als u niet zeker bent van de exacte naam of spelling van uw POP3-server. Zorg ervoor dat eventuele wijzigingen in de naam van de server voordat u afsluit redden 'Accountinstellingen'.

4 Contact vertegenwoordigers van de technische support afdeling van uw e-mailprovider voor verdere hulp als er nog steeds geen verbinding met de POP3-server. Hun e-mail servers zijn mogelijk technische problemen of ze kunnen gewijzigde server adressen en de noodzaak om uw account bij te werken.