DSL Vs. Satellite - wat sneller?Voor landelijke Internet klanten, high-speed breedband verbindingen zijn zelden een optie. In de afgelopen jaren hebben satelliet gebaseerde verbindingen uitgegroeid tot een populair alternatief voor de dial-up en DSL, omdat ze geen fysieke verbinding met ISP servers en kan worden gebruikt in veel meer afgelegen locaties. Maar is satelliet-internet sneller - of beter - dan DSL? Het hangt allemaal af van uw lokale aanbieders.

Wat is DSL?

DSL staat voor Digital Subscriber Line, en het is een van de oudere Internet-verbinding technologieƫn die beschikbaar zijn. Het werkt door het verzenden van gegevens via de bestaande wal telefoonlijnen, net als inbelverbindingen. Maar omdat DSL gebruikt een hogere frequentie van geluiden om gegevens, het is sneller dan dial-up en kan worden gebruikt op hetzelfde moment als een bepaalde lijn. De meeste landelijke en regionale telefoonmaatschappijen bieden DSL-diensten in aanvulling op de dial-up, maar DSL is iets duurder in de meeste gevallen.

Wat is Satelliet Internet?

Satelliet Internet gebruikt een parabolische schotel aan de buitenkant van een gebouw te communiceren met satelliet een internet service provider in geostationaire baan. Het gerecht zendt verzoeken aan de satelliet en de satelliet stuurt informatie terug naar de schotel en de computers aangesloten, veel op dezelfde manier een satelliet TV-systeem werkt. Satelliet Internet systemen zijn populair in landelijke gebieden waar breedband internet, en soms zelfs elementaire dial-up internet, is niet beschikbaar.

DSL Internet Snelheden

De theoretische datasnelheid van DSL is minstens even hoog is als de meeste kabel internetverbindingen in de Verenigde Staten, maar de meeste klanten zullen dat niveau van de snelheid niet te ervaren. Typische residentiƫle DSL-verbindingen zijn tussen 256 kilobits per seconde en 3 megabits per seconde, meestal ergens vallen in tussen. De snelheid van uw verbinding volledig afhankelijk van de bandbreedte en de middelen van uw telefoonaanbieder en u moet daarom contact opnemen met de afdeling klantenservice voor exacte snelheid informatie. Als uw lokale dienstverlener langzamer is dan 256 kilobits per seconde, zou het economische zin om te betalen voor goedkopere dial-up service.

Satelliet Internet Snelheden

Satellietverbindingen zijn meestal - maar niet altijd - sneller dan DSL in landelijke gebieden. Afhankelijk van het niveau van de service die u kiest, kan de verbinding tussen 300 kilobits per seconde en 1,25 megabits per seconde. Sneller lagen zijn duurder. U dient zorgvuldig afwegen uw opties tussen een DSL-provider en een satelliet-provider, omdat uw locatie zal bepalen welke service is sneller en goedkoper.

satelliet Nadelen

Satelliet Internet is nog steeds een relatief jonge technologie en wordt geleverd met een paar beperkingen. Het eerste nadeel is de latentie. Vanwege de extreme afstand tussen de satelliet en de schotel, is er meestal ten minste vertraging van een seconde tussen een eerste verzoek om gegevens (zoals het klikken op een link) en een reactie. In combinatie met een langzame upload snelheid, deze latentie maakt data-intensieve toepassingen, zoals online games of video-uploads, bijna onmogelijk. Satelliet dienstverleners plaatst dagelijks of maandelijks petten op de bandbreedte van hun dienst, en als je de gegevens cap overschrijden, kon je servicekosten in rekening gebracht, uw Internet vertraagd of beide.