Hoe maak je een Latitude BIOS Password Reset

Hoe maak je een Latitude BIOS Password Reset


Uw Dell Latitude laptop Basic Input / Output System (BIOS) is de basis besturingssysteem dat alle hardware aangesloten op uw moederbord bestuurt. Het besturingssysteem is opgeslagen op een kleine, zwarte chip op het moederbord, dat wordt aangedreven door een knoopcelbatterij genaamd de CMOS-batterij. De BIOS kan alleen worden geopend terwijl de computer opstart en wordt soms beschermd met een wachtwoord. U kunt dit wachtwoord opnieuw in te stellen door het verwijderen en vervangen van uw Dell Latitude's CMOS-batterij.

instructies

1 Afsluiten van uw laptop. Haal de stekker van de AC-adapter uit het stopcontact en uit de poort van de laptop. Trek het gesloten beeldscherm en plaats de laptop gezicht neer met de voorkant naar u toe. Als de computer loopt al een lange tijd, laat 30 minuten afkoelen.

2 Druk op de ontgrendelknop van de batterij en verwijder de batterij uit het compartiment in de linker hoek van de laptop. Zoek de kleine, CMOS batterijcompartiment in de linkerbenedenhoek van lege compartiment van de batterij. Druk op de CMOS-batterij klepje van retentie vergrendeling. Verwijder het klepje van de kleine batterij te onthullen.

3 Til de CMOS batterij uit het compartiment en haal de aardingskabel van het moederbord. Laat de batterij uit voor ongeveer een uur. Sluit de kabel van de accu's, en plaats de batterij in het compartiment. Vervang de kleine, plastic cover.

4 Plaats de belangrijkste batterij terug in het compartiment. Druk de batterij totdat deze vastklikt. Flip de laptop over, open het beeldscherm en sluit de stroomkabel.

Hints

  • U kunt ook technische ondersteuning van Dell om de master BIOS-wachtwoord te krijgen voor uw Dell Latitude noemen.