Hoe kan ik een upgrade van Windows 2000 naar Windows XP?

Als je eenmaal hebt besloten om de sprong te wagen en een upgrade van Windows 2000 naar Windows XP, zijn van plan om op zijn minst een middag wijden aan het proces. Voordat u begint, moet u een back-up van belangrijke bestanden - zoals documenten, muziek en foto's - op een cd of een ander medium, zoals glitches kan gebeuren en belangrijke gegevens verloren kunnen gaan tijdens de upgrade.

instructies

1 Koppel uw computer van het internet. Hoewel deze stap is niet absoluut noodzakelijk is, zal het uw computer tegen virussen te beschermen tijdens de upgrade terwijl uw antivirusprogramma niet werkt.

2 Plaats de Win XP Pro schijf in de cd- of dvd-rom-station. Het installatieprogramma zou automatisch moeten beginnen. Als dit niet gebeurt, klikt u op de stationsletter uit "Mijn Computer" en klik vervolgens op "setup.exe" in de map bestand.

3 Klik op "Install Windows" om te beginnen met de XP te installeren wizard.

4 Klik op "Upgrade" en klik vervolgens op de knop "Next".

5 Voer uw XP key code als daarom wordt gevraagd. Volg de instructies op het scherm om de upgrade uit te voeren naar XP. Herstart je computer wanneer vereist door de upgrade software.

6 Sluit het internet om XP te valideren. Dit zal ervoor zorgen dat het besturingssysteem niet werkt vergrendelen in de toekomst.

Hints

  • Zowel Windows 2000 en 2000 Pro kan alleen worden opgewaardeerd naar Windows XP Pro. Je kunt niet upgraden naar XP Home Edition.
  • Zorg ervoor dat alle stuurprogramma's goed werken na de upgrade door te navigeren naar je "Control Panel" en te klikken op "Systeem." Kies het tabblad "Hardware" en klik op "Device Manager." Scroll naar beneden de lijst met ge├»nstalleerde stuurprogramma's. Die bestuurders die moeten worden aangepast wordt gemarkeerd met een uitroepteken. Download de benodigde drivers van de website van de fabrikant.